|

Lekeli olduğu için alınmayan muzun faydaları

Yüksek potasyum içeriği, ishal gibi rahatsızlıklara iyi gelen lekeli muz, kemikleri güçlendiriyor. Muzun lekeli görüntüsünden çoğu kişi yemek istemiyor. Ancak muzun özellikle lekeli olan kısmı vücuda yarar sağlıyor. Muzun lekeli olanlarının faydasını sizler için derledik.

Yeni Şafak
15:46 - 12/10/2018 Cuma
Yeni Şafak
Lekeli muzların sizlere faydasını hazırladık.
Lekeli muzların sizlere faydasını hazırladık.
Meyveler olgunlaştıkça içeriklerinde de farklılaşma olur. Muzun vücuda faydaları açık. Ancak normal muzdan ziyade tamamen olgunlaşmış ve üzeri lekeli muzları yemek daha da faydalı.
Lekeli muzların sizlere faydasını hazırladık.

1-Daha fazla antioksidan


Siyah lekeli muz, daha olgun bir muz demektir. Ve daha olgun bir muzda daha fazla antioksidan bulunur. Antioksidan da hücrelerimizin en güçlü kuvvetli koruyucusudur.

2-Kanserli Hücrelerin Düşmanı


Siyah lekeli muzlarda TNF (Tumor Necrosis Factor) bulunur. TNF de kanserli hücreleri yıkmak ve alt etmek için savaşır. Vücuttaki “anormal” hücreleri atar.

3-Tam bir demir kaynağı


Özellikle kansızlar için yenmesi gereken besinlerden biri. Muz demir içerir. Kırmızı kan hücreleri ve hemoglobin oluşturmakta yardımcı olur ve vücuttan akan kanı güçlendirir. Kansızlık ta, demir içeren bir beslenme ile tedavi edilebilir.

4-Daha fazla enerji sağlar


Muz vücuda enerji verir. Özellikle spor yapıyor, spor salonuna gidiyorsanız, gitmeden önce bir veya iki muz yiyin. Bu muzlar, birkaç saat boyunca çok enerjik olmanızı sağlayacaktır.

5-Tansiyonun düşmesini sağlar


Muzların tansiyonu düşürmesinin ve seni felç veya kalp krizi geçirmekten korumasının sebebi az sodyum ve çok potasyum içermesidir. Sağlıklı bir kalbin meyvesidir.

6-Depresyondan uzak tutar



Depresyona karşı yardımcı olur Muzun depresyona karşı iyi gelmesinin sebebi yüksek düzeyde triptofan içermesi ve bunun vücutta serotine dönüşmesi ile açıklanır. Serotin ise insanı daha mutlu ve daha dengeli hale getirir ve genelde moralini daha yüksek tutar.

  • Not: Muz faydalı bir besin ancak, özellikle şeker ve kalp hastalarının muz tüketmeden önce doktorlarına danışması gerekiyor. Alerjisi olanlar da muzdan uzak durmalı.

#Lekeli Muz
#Muz
#Depresyon
#Kanser
#Enerjı
6 yıl önce