|

Mazhar Alanson: Babayiğitler şehit oluyor Türkiye papağanı konuşuyor

Türk pop-rock müziğin efsane seslerinden Mazhar Alanson, Üsküdar'da müzikseverlerle buluştu. ‘Yandım Yandım’ isimli şarkısını aslında Kabe’ye yazdığını belirten ünlü şarkıcı Alanson, Master Chef yarışmacısı Murat Özdemir'in işkence yaptığı papağan Bahattin'in ölümüne ilişkin olarak çıkan haberlere de tepki gösterdi: "Genç, babayiğit çocuk şehit olmuş. Papağan öldü, bir haftadır Türkiye konuşuyor"

Yeni Şafak
11:30 - 22/12/2018 Cumartesi
Güncelleme: 11:53 - 22/12/2018 Cumartesi
Diğer
Mazhar Alanson
Mazhar Alanson

Şarkılarıyla bir döneme damgasını vuran Mazhar Alanson, dün akşam Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde konser verdi.

‘Yandım Yandım’ı şarksını nasıl yazdığını anlatan Alanson, şunları kaydetti:

  • “Yandım Yandım’ kısmını Medine’de yazdım. Yandım’ı birinci gün not defterime düşüyorum. İkinci gün ‘Ah ki ne yandım’ yazmışım. Şimdi ben nerede yazmış olduğumu söylemesem, şarkıyı size açıklamasam siz onu bir aşk şarkısı olarak dinliyorsunuz. Sonra bana şarkılar söyleten kadın mevzusu olmuş. Mesela ‘Baka baka doyamadım, hem kokladım da’ Kabe’yedir. Ama siz onu dinlerken aşk şarkısı zannedersiniz."


Kaç gündür bu mesele konuşuluyor

Master Chef yarışmacısı Murat Özdemir'in işkence yaptığı papağan Bahattin'in ölümüne dair çok sık haber yapılmasına da tepki gösteren Alanson, "Adam papağanı ezmiş, öldürmüş. Kaç gündür bu mesele. Neler oluyor orada. Genç, babayiğit çocuk şehit olmuş, 6 aylık hamile karısı. Hayır, o öyle sayfada geçiyor. Papağan öldü, bir haftadır Türkiye konuşuyor. konuşuluyor" ifadelerini kullandı.

#Mazhar Alanson
#Murat Özdemir
#Papagan
5 yıl önce