|

Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'in ilk ifadesi ortaya çıktı

"Halk Tv'de yayınlanan 'Halk Arenası' programında yaptıkları açıklamalar nedeniyle sanatçılar Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında soruşturma başlatılmış sonrasında mahkemeye sevk edilmişlerdi. Akpınar ve Gezen’in Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcısına verdiği ilk ifadede "Sözlerimiz mizah ve eleştiri kapsamındaydı, ifadelerimiz çarpıtıldı" dedi.

Yeni Şafak
14:03 - 24/12/2018 Pazartesi
Güncelleme: 14:26 - 24/12/2018 Pazartesi
IHA
Sanatçılar Metin Akpınar ve Müjdat Gezen
Sanatçılar Metin Akpınar ve Müjdat Gezen

Halk TV'de Uğur Dündar moderatörlüğünde yayınlanan Halk Arenası programında sarf ettikleri sözler nedeniyle haklarında soruşturma başlatılan Metin Akpınar ve Müjdat Gezen, savcının talimatıyla polis eşliğinde ifade vermek için adliyeye getirildi.

Sanatçılar Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında bir televizyon programında yaptıkları konuşmada Cumhurbaşkanını hedef alarak hakaret içerikli sözler söyleyip, darbe ve ölüm tehdidinde bulundukları iddiasıyla Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı.

Gezen: Suçlamaları kabul etmiyoruz

Anadolu Adliyesi'nde savcının karşısına çıkan Akpınar ve Gezen, ifadelerinde "Sözlerimiz mizah ve eleştiri kapsamındaydı, ifadelerimiz çarpıtıldı. Suçlamaları kabul etmiyoruz" dedi.

Gezen ifadesinde "Halk Arenası programında yapmış olduğum konuşmam doğrudur. Mizah olsun diye söyledim. Benim herhangi bir cumhurbaşkanına hakaret etme kastım yoktur. Cumhurbaşkanı grup toplantısında 'Kadıköy'de oturanlar kaymak tabakadır. Türkiye yıkılsa umurlarında değildir' demiştir. Ben de Kadıköy'de oturduğum için bu durumu eleştirmek amacıyla bu sözleri söyledim" diye konuştu.


#Müjdat Gezen
#Metin Akpınar
#İfade
#Mahkeme
5 yıl önce