|

Münir Özkul'un ölümü sanat dünyasını yasa boğdu

Münir Özkul, İstanbul'daki evinde vefat etti. 93 yaşında olan Münir Özkul, 2003 yılından beri demans hastalığıyla mücadele ediyordu. Uzun süredir bilinci kapalı olan Münir Özkul'un vefatı sanat dünyasını da yasa boğdu. İşte sanat dünyasının Münir Özkul ile ilgili açıklamaları...

Yeni Şafak
12:45 - 5/01/2018 Cuma
Güncelleme: 14:47 - 5/01/2018 Cuma
Yeni Şafak
Münir Özkul;  Yaşar Usta, Mahmut Hoca gibi efsane karaktrleri canlandırdı.
Münir Özkul; Yaşar Usta, Mahmut Hoca gibi efsane karaktrleri canlandırdı.

Demans hastalığıyla 15 yıldır mücadele eden Münir Özkul'un vefatı sanat dünyasını yasa boğdu.

İşte ünlü isimlerin Münir Özkul'un ölümü ile ilgili açıklamaları:
Ali Poyrazoğlu:
Bizler, onun yaptıklarını hatırlayarak kendimizi tatmin ediyorduk. Çok usta, yaptığından emin, bilerek, seçerek işini icra eden bir adamdı. Zor bir adam olduğu söylenir, ben bir tek 'Lüküs Hayat' filminde çalışmıştım. Hiç de zor değildi. Kaymak gibi bir adamdı.
Ediz Hun
: Bütün camianın çok sevgilisiydi. Çok değerli dostumuz kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. İnsan ilişkilerinde son derece saygılı bir beyefendiydi. Son senelerde zor dönemler yaşadı. çok büyük bir sanatçıyı kaybettik. Zarif kibar güler yüzlü. Bizle nasıl konuşuyorsa kamera karşısında o kadar doğaldı. üzüntüm çok büyük.
Hülya Koçyiğit:
Türk Sineması'na bütün kalbimle baş sağlığı diliyorum. Büyük bir değeri kaybettik. Acısı yüreğimi yaktı. Yeri doldurulamayacak çok özel bir sanatçı. Bu kadar güzel eserler bıraktı ki ardında, her zaman yaşayacak ve hep bizimle beraber olacak.
Ayşen Gruda:
Dünya çapında büyük bir oyuncuydu. Her zaman haber alıyordum. Epey zamandır göremiyordum. Bir hoca bir babaydı. Türkiye'nin değil, dünyanın başı sağolsun. Dünya çapında bir oyuncuydu. Oyuncular kolay kolay gelmiyor.

Hale Soygazi: Değerli bir aktördü. Ben onunla bir kaç filmde oynadım ama en bilineni 'Oh Olsun'du. Benim babamı oynuyordu, fabrika işçisiydi Münir Özkul. Tabi ki onun olduğu setlerde, espri mizah bol bol olduğundan unutulmayacak bir çalışma ortamı vardı. Tiyatrodan onu bilenler de bilir ne kadar önemli oyuncu olduğunu. Ve de şimdi artık filmleriyle yaşayacak. Onların sayesinde herkes her şeyi öğrendi. Onlar dizilerle gelmediler, dizilerde oynamadılar. Sinema ile doğrudan bu mesleklerini yaptılar. Onlar ilklerdi, ilklerin devamıydı diyelim. Çok da çilesini çektiler bu işin. Teknik olarak da konfor olarak da bugünkü koşullarda olmayan koşullarda çalışmalar... Hatırlıyorum Münir Özkul ile ben karda, buz keserek Levent sokaklarında ısınmaya çalıştığımızı odun ateşinde... Böyle şeyler yaşadık biz. Odun ateşinde sokakta sırasını bekleyen rolünü yapmayı bekleyen emekçiler onlar. Bu işin lüksünü yaşamadılar. Şimdi biz karavanda bekliyoruz ama onlar böyle şeyler görmediler. Ama onlar oyunculuklarıyla örnek oldular.

Erkan Can:
Bursa'da 'Sersem kocanın kurnaz karısı' oyununu izledim orada çok şey öğrenmiştim hala onunla gidiyorum. Ustamızı kaybettik başımız sağ olsun. Münir Özkul'un öyle bir enerjisi vardı ki, bunu kelimelerle anlatmak mümkün değil. Bunu anca hissedebilirsin, görebilirsin. Ben bu enerjiyi sadece Münir Özkul'da gördüm. Şuan oyun hala gözümün önünde duruyor.
Perihan Savaş:
Türkiye çok değerli bir sanatçısını kaybetti. Münir abi sinemaya, tiyatroya çok büyük emekler verdi. En sevindirici noktası da yaptığı işlerle anılmış olması ve ileriki nesillerde bunu hep göreceğiz. Çünkü sinema hiçbir zaman ölmez, sinema insanları yaşatır.
Rasim Öztekin:
Ustaların ustasını kaybettik. Büyük bir tiyatrocuyu ve sinema oyuncusunu kaybettik. Hepimizin başı sağolsun. Beraber aynı oyuncuyu, sahneyi paylaştık. Onların karşısında oynadık ve onları sahne üstünde seyrettik. Onu izlerken seyretmeye dalardım. Çok önemli konservatuvarlarımızı kütüphanelerimizi kaybettik.

#Münir Özkul
6 yıl önce