|

Nusretiye Camii ibadete açıldı

Restorasyonu tamamlanan Nusretiye Camii, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açıldı. Sultan 2. Mahmud döneminde yapılan cami, 2012 yılında bakıma alınmıştı. Barok üslupla yapılan eserler arasında dikkati çeken bir yere sahip olan camideki kalem işlemelerinin de yüzde 70'i halen sağlam.

Yeni Şafak
14:42 - 4/05/2018 Cuma
Güncelleme: 15:06 - 4/05/2018 Cuma
Yeni Şafak
Nusretiye Camii'ndeki restorasyon çalışması tamamlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, caminin açılışında konuşma yaptı.
Nusretiye Camii'ndeki restorasyon çalışması tamamlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, caminin açılışında konuşma yaptı.

Restorasyonu tamamlanan Nusretiye Camii, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı.

Açılışta konuşan Cumhurbaşkanı, "Ramazan ayında teravihlerinizi ve sabah namazınızı burada geçirirseniz, cami şenlenecektir" diyerek vatandaşlara camiyi ziyaret etmeleri çağrısında bulundu.

Camideki kalem işlerinin yüzde 70'i sağlam

Sultan 2. Mahmud tarafından 1823-1826 yılları arasında Krikor Amira Balyan'a yaptırılan Nusretiye Camii'nin 2012'de başlayan restorasyon çalışmaları sona erdi.

"Barok" üslubun kapanış "Ampir" üslubun başlangıç yapısı olarak değerlendirilen Nusretiye Camii'nde yapılan kapsamlı restorasyon çalışmalarında, yapı genelinde yapılan araştırma raspaları neticesinde en nitelikli olan kalem işi tezyinatlara harim bölümünde rastlandı.

Üç kat olarak yapılan araştırma raspaları sonucu ortaya çıkarılan ve cami ile yaşıt olan 1826 yılı kalem işlerinin yüzde 70 kadarına sağlam olarak ulaşıldı.

#Nusretiye Camii
#Recep Tayyip Erdoğan
6 yıl önce