|

’Online diyetle’ 7 ton zayıflattı

Aşırı kilolarından şikayetçi olan ve yaptığı diyetle 30 kilo zayıflayan Esma Özdemir, sosyal medya üzerinden bu durumunu paylaşınca aynı sorunu yaşayanların ilgi odağı oldu. Diyetisyen Özdemir, toplamda ise bin danışanını 7 ton zayıflattı.

Yeni Şafak
12:59 - 23/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 19:22 - 24/03/2017 Cuma
IHA
Diyetisyen  Esma Özdemir, önce kendi zayıfladı sonra danışanlarını zayıflattı.
Diyetisyen Esma Özdemir, önce kendi zayıfladı sonra danışanlarını zayıflattı.

Kilolarından şikayetçi olan Diyetisyen Esma Özdemir (24), danışanlarından önce kendi zayıflamak istedi. Kendisine bir diyet programı uygulayan Özdemir, zayıflamak için azmetti ve 30 kilo verdi. Özdemir, bu durumunu ise sosyal medya hesabından paylaştı. Diyetisyenin bu durumu ise bir anda binlerce kişiye ulaştı. Esma Özdemir, sosyal medyadan kendisine sorulan 'Nasıl kilo verdin?' 'Kilo vermede bize de yardımcı olur musun?' gibi sorulara tek tek yanıt vererek bir anda fenomen haline geldi. Diyetisyen, bu şekilde ise online olarak hizmet vermeye başladı. Takipçilerine 'online diyet' önerilerinde bulunan ve günlük takibini yapan Özdemir, bu yolla kendisine aynı zamanda telefonla ulaşan yaklaşık bin kişiyi zayıflatmayı başardı. Fenomen diyetisyenin takipçi sayısı da kısa sürede 30 bini aştı. Genç diyetisyen, toplamda ise bin danışanını 7 ton zayıflattı.



'Avrupa ülkelerinden, ABD'den bile danışanlarım var'


Diyetisyen Esra Özdemir, ailesi ve arkadaşları için açtığı sosyal medya hesabında kendi zayıflama hikayesini paylaştıktan sonra hızla takipçi sayısının arttığını, takipçilerine sağlıklı beslenme ve zayıflamanın yöntemini gösterir hale geldiğini söyledi. Kendisinin de geçmişte fazla kilolarından şikayetçi olduğunu, uyguladığı diyetle 30 kilo vererek 70 kiloya kadar indiğini belirten Özdemir, "Kendi ailem ve arkadaş çevrem için açtığım sosyal medya hesabımdan son bir yıl içinde 30 kilo verdiğimi gösteren fotoğrafımı paylaşınca çok fazla mesaj almaya başladım ve takipçi sayım hızla artarak 20 bine ulaştı. Önceleri beslenme tarzımı anlattığım takipçilerime önerilerde de bulunmaya başlayınca 'online diyet', mesleğimin parçası haline geldi. Sosyal medya hesabımdan mesaj atanlara iletişim bilgilerini isteyerek geri dönüş yapıyorum" diye konuştu.




Anlık ileti, sesli mesaj ve telefonla irtibata geçiyor


Özdemir, takipçileriyle anlık ileti, sesli mesaj ve telefonla irtibata geçtiğini, bu yolla başka ülkelerde ve şehirlerde bulunan takipçilerine de yardımcı olduğunu ifade etti. Yöntemin kilo vermek isteyip de vakit bulamayanlara da imkan verdiğine işaret eden Özdemir, şöyle konuştu:


  • "Hasta veya danışana özel bir diyet programı hazırlıyoruz. Bu hizmeti alan takipçilerim, kendileri için hazırlanan programı uyguluyorlar. Ben de onları ofisime gelip gitmelerine gerek olmadan günlük olarak uzaktan denetliyorum. Türkiye'deki başka şehirlerden, Avrupa ülkelerinden, ABD'den bile danışanlarım var. Aynı zamanda ekip arkadaşlarımla psikolojik destek ve egzersiz önerilerimiz de oluyor. Herkesin haftalık ve aylık kilo verme oranları ve uygulanan yöntemler değişiyor. Ayda 2 kilo veren de var, 20 kilo veren de var ama ortalama 7 kiloyu yakaladık. Bana son bir yıl içinde 'online diyet' için yaklaşık bin kişi başvurdu. Bu yolla bana ulaşan bin kişiyi ortalama 7 ton hafiflettik. Onların hayır duaları beni sevindiriyor. Yüzlerce böyle mesaj geliyor. Kilo verdikçe çok mutlu oluyorlar. Psikolojik olarak da kendilerini iyi hissediyorlar. Eski kilolu kıyafetlerini atıyorlar, şu anki bedenlerine uygun kıyafetler alıyorlar. Fotoğraflarını benle paylaşıyorlar, bu da onları hayata daha iyi şekilde motive ediyor."


#Esma Özdemir
#Online diyet
7 yıl önce