|

Sağlık Bakanlığı dünyadaki tüm bakanlıklara önder oldu: 'Sanki bugünleri görüp de dijital alt yapı hazırlamışız'

Tüm dünyanın 2 yıldır mücadele ettiği koronavirüs hastalığı ile dijital süreci en iyi yöneten ülkelerden biri Türkiye oldu. Konuyla ilgili olarak TRT ekranlarında yayınlanan 'Hayatın Ritmi' programına konuk olan Sağlık Bakanlığı Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci 'pandeminin dijital yönetimi' konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

14:24 - 11/06/2021 Cuma
Güncelleme: 14:42 - 11/06/2021 Cuma
Yeni Şafak
Sağlık Bakanı Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci, Dr. Halit Yerebakan'ın sunduğu programa konuk olarak katıldı
Sağlık Bakanı Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci, Dr. Halit Yerebakan'ın sunduğu programa konuk olarak katıldı

Dünyada birçok ülkede koronavirüs ile mücadele süreci sağlık sisteminin çökmesi ile sonuçlanırken Türkiye süreci başarıyla yönetmeye devam ediyor. Konuyla ilgili olarak TRT ekranlarında yayınlanan Dr. Halit Yerebakan'ın hazırlayıp sunduğu 'Hayatın Ritmi' programına konuk olan Sağlık Bakanlığı Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci 'pandeminin dijital yönetimi' konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

'Sanki bugünleri görüp alt yazı hazırlamışız' diyen Dr. Birinci, Wuhan'da ilk vakanın görülmesiyle birlikte Sağlık Bakanlığı'nın hızlı bir şekilde dijital sistem oluşturduğunu ifade etti. Dünyanın dijitalleşmiş en iyi bakanlığının Türkiye Sağlık Bakanlığı olduğunu söyleyen Birinci, "Asıl dijital kırılma e-Nabız'la başlandı. Sanki bugünleri görüp de bugünlere yönelik alt yapı hazırlamışız."dedi.

39 FARKLI UYGULAMA İLE YÖNETİLDİ

"Bütün sistemi salgın hastalık çerçevesinde entegre ettik. Sağlık Bakanlığı 39 farklı uygulamayla entegre bir şekilde pandemi yönetildi. Bunların başında HES, e-Nabız ve Reçetem geliyor. Wuhan'da ilk vaka duyulduğunda hazırlık yapıldı"

7 MİLYON VATANDAŞ TAKİP EDİLDİ

"Diğer bakanlıklarla koordineli bir şekilde çalıştık ve 14 gün boyunca aile hekimlerince bu kişiler izlenildi. Bu şekilde 7 milyon 840 bin 404 kişi takip edildi. Umrede olan vatandaşlar yaşlı olduğu için havalimanında bulaş ortamı oluşmaması adına uçaklara kabin görevlisi gibi sağlık personelleri yerleştirilip, yolcular uçakta muayene edildi."

İLAÇLARIN PARALI SATIŞI İPTAL EDİLDİ

"11 Mart günü ilk vaka çıktığında filyasyon ve entegrasyon ekibi kuruldu. 15 bin 200 kişilik ekip sahada filyasyon yapıyor. Eczanelerde koronavirüs için kullanılan ilaçların paralı satışını iptal ettik ve Sağlık Bakanlığı tarafından doğrudan ücretsiz olarak ilaç temini yapıldı."

#fahrettin koca
#sağlık bakanlığı
#e nabız
#koronavirüs
#pandemi
#şuayip birinci
3 yıl önce