|

Sanat dünyası Kudüs'e sessiz: Bir tek onlar paylaşım yaptı

Kudüs ile ilgili dün akşam yapılan açıklamalar sonrası, Türkiye’den ve İslam dünyasından tepkiler çığ gibi büyürken, hemen her konuda bir paylaşımı olan sanat camiası sessizliğe büründü. Toplumsal ve küresel olaylarda tek bir merkezden emir almışçasına paylaşımlar yapan sanatçılar konu Kudüs olunca kabuğuna çekilirken, Sinan Taymin Albayrak, Yıldız Tilbe, İbrahim Tatlıses ve Ali Şan tavırlarını Kudüs hassasiyetini ortaya koyan isimler oldu.

Yeni Şafak
11:27 - 7/12/2017 Perşembe
Güncelleme: 21:48 - 7/12/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Yıldız Tilbe, Ali Şan, İbrahim Tatlıses ve Mehmet Bozdağ, Sinan Taymin Albayrak.
Yıldız Tilbe, Ali Şan, İbrahim Tatlıses ve Mehmet Bozdağ, Sinan Taymin Albayrak.
Milyonlarca insan, Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'yı topraklarında barındıran Kudüs'ün, ABD Başkanı Trump tarafından İsrail'in başkent ilan edilmesini kabul etmiyor. Son üç gündür sosyal medyanın ana konusu olan ve milyonlarca paylaşım yapılan Kudüs bir tek sanat camiasının gündemine girmedi. Hemen her konuda söyleyecek sözü olan ve kitleleri harekete geçiren çağrıları ile gündeme gelen ünlü isimlerin Kudüs gibi en hassas olunması gereken bir konuya duyarsız kalması sosyal medyanın da gündemi oldu.

Sadece 5 isim tweet attı

Yıldız Tilbe’nin "KöpeklerinDuasıKabulOlsaydı" etiketi ile yayınladığı ve binlerce kez paylaşılan "Kudüs de yeryüzü de içindekilerle beraber Allah'ındır" şeklindeki tweetin altına yazılan yorumlarda diğer sanatçıların sessizliğine vurgu yapıldı. Tilbe’nin yanı sıra 31 Mayıs 2010'da İsrailli askerlerin saldırıda bulunduğu Mavi Marmara gemisinde bulunan oyuncu Sinan Albayrak, Şarkıcı İbrahim Tatlıses, Alişan ve Diriliş Ertuğrul'un senaristi ve yapımcısı Mehmet Bozdağ instagram sayfalarından, "Uyuma Aksa'ya sahip çık", "Kudüs, İsrail’in başkenti olamaz. Müslümanların ilk kıblesidir" ifadeleriyle paylaşım yaparak halkı eylemlere katılmaya davet etti.

İbrahim Tatlıses:

Ey Müslüman Alemi uyan!!! Bu Kabe senin, kimselere verme, KUDÜS’e sahip çık...!!!

İBRAHİM TATLISES (@ibrahimtatlises)'in paylaştığı bir gönderi ()



Alişan:


Mehmet Bozdağ:

#KudüseSahipÇık

Mehmet Bozdağ (@m.mehmetbozdag)'in paylaştığı bir gönderi ()

Sinan Taymin Albayrak:


#İbrahim Tatlıses
#Mehmet Bozdağ
#Alişan
#Yıldız Tilbe
6 yıl önce