|

Şehit olan oğulları için köyü terk etmiyorlar

Kastamonu'nun Araç ilçesine bağlı Avlacık köyünde yaşayan yaşlı çift, 25 yıl önce şehit olan oğullarının evlerinin bahçesinde bulunan kabrini her gün ziyaret edebilmek için tek başlarına kaldıkları köyü terk etmiyor.

Yeni Şafak
12:07 - 18/06/2018 Pazartesi
Güncelleme: 12:37 - 18/06/2018 Pazartesi
AA
Yaşlı çift 25 yıl önce şehit olan oğullarının mezarını bekliyor.
Yaşlı çift 25 yıl önce şehit olan oğullarının mezarını bekliyor.

Avlacık köyü Ulualan Mahallesi'nde ikamet eden Sadık (85) ve Huriye (80) Tokat çiftinin 8 çocuğundan Selahattin Tokat, 1993 yılında Van'da vatani görevini yaparken teröristlerle girdiği çatışma sonucu şehit düştü.

Baba Sadık Tokat, şehir merkezindeki şehitliğin uzak olması nedeniyle oğlunun naaşını köydeki evlerinin hemen bitişiğinde yaptırılan mezara defnettirdi. Süreç içinde ailenin diğer çocukları ve köy halkı, şehre göç etti. Köyde kalan tek hanenin sahibi Sadık Tokat ise eşi ile köyde yaşamayı sürdürdü.

Evlerinin bahçesine gömdüler

Sadık Tokat, köylerinin çok güzel olduğunu fakat gençlerin iş bulma ve okuma şansı bulamamaları nedeniyle zamanla teker teker buradan göç ettiğini anlattı. Yaşlılardan bazılarının yaşamını yitirdiğini, bazılarının da şehirlerdeki çocuklarının yanlarına gittiğini dile getiren Tokat, "Ben ise bir yere ayrılmadım buradan çünkü burası ata mekanı, şehidimin mekanı. Şehidimi hiç bırakmadım, bırakasım da yok" dedi.

Şehit oğlunun naaşını evinin bahçesine defnettirdiğini, her gün burada dua ettiklerini belirten Tokat, hayatta oldukça şehidini terk etmeyeceğini söyledi. Tokat, şehidin mezarının geceleri karanlıkta olmasından dolayı sıkıntı çektiklerini aktararak, "Elektrik direği yıllar önce özelleştirilmeden önce yaptırılmıştı. Elektrik dağıtım şirketi özelleşince direk projede yer almadığı için elektriği kesildi. Yetkililerden direğe tekrar elektrik verilmesini istiyorum. Yetkililerden yardım bekliyorum." diye konuştu.

#Kastamonu
#şehit
6 yıl önce