|

Seni öldürende yoktur din iman: Hain saldırıda şehit edilen Aybüke öğretmen unutulmadı

Batman'ın Kozluk ilçesinde 3 yıl önce PKK'lı teröristlerin hain saldırısında henüz 22 yaşındayken şehit düşen müzik öğretmeni Aybüke Yalçın ölüm yıl dönümünde bir kez daha anıldı. 'Beni öldürende yoktur din iman' sözlerinin yer aldığı Mağusa Limanı türküsünü seslendirdiği videosuyla hafızalara kazınan Aybüke öğretmen, ilk görev yerinde şehit düşse de, adı memleketin birçok köşesindeki okullarda, sınıflarda, cadde ve kütüphanelerde yaşatılıyor.

10:59 - 9/06/2020 Salı
Güncelleme: 11:14 - 9/06/2020 Salı
Aybüke öğretmen şehit edildiğinde henüz 7 aylık öğretmendi.
Aybüke öğretmen şehit edildiğinde henüz 7 aylık öğretmendi.

Aybüke Yalçın, 9 Haziran 2017'de ilk görev yeri Kozluk'ta tarihinde karne dağıttıktan sonra evine doğru yola çıktığı sırada dönemin Belediye Başkanı Veysi Işık'ın aracına teröristlerce açılan ateş sırasında ağır yaralandı ve kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Vefat ettiğinde henüz 22 yaşında olan Aybüke öğretmen milyonları yasa boğdu.


  • Şenay Aybüke Yalçın'ın şehit edildiği terör saldırısıyla ilgili yargılanan 5 sanık, 18'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.


"İdealist bir öğretmendi"

Yalçın'ın Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yaşayan annesi Zehra ve babası Sadık Yalçın, kızlarını kalplerinde yaşatıyor. Acılarının hala taze olduğunu belirten b
aba Sadık Yalçın, Aybüke'siz bir yılı daha geride bıraktıklarını, her anne ve baba için evlatlarının yokluğunun çok acı olduğunu dile getirerek, "
Ülkede yaklaşık 40 yıldır terör saldırılarından birçok ailenin etkilendiğini belirten Yalçın, "Çok canlara kıyıldı. Bunlardan biri de Aybüke öğretmendi. Aybüke öğretmen; ülkesini, milletini seven, saygılı, aynı zamanda idealist bir öğretmendi." dedi.


  • Yalçın çifti en çok yeni doğan kız çocuklarına Aybüke isminin verilmesinden dolayı gurur duyduğunu ifade etti.

#aybüke öğretmen
#aybüke yalçın
#terörist
#pkk
4 yıl önce