|

Sipariş ettiği hediye kargosundan 120 bin liralık külçe altın çıktı

Fransa'nın Vannes şehrinde yaşayan 27 yaşındaki Julien Chagnot'ya, karısı için sipariş ettiği hediye yerine 120 bin lira değerinde külçe altın gönderildi. Paketi karakola teslim eden Chagnot, polislerin kendisini tebrik ettiğini söyledi.

Yeni Şafak
15:06 - 11/02/2019 Pazartesi
Güncelleme: 15:07 - 11/02/2019 Pazartesi
Diğer
120 bin lira değerinde külçe altın.
120 bin lira değerinde külçe altın.

Fransa'da bir kişi, internetten sipariş ettiği kargosunda hediye yerine karmaşa sonucu külçe külçe altınlarla karşılaştı. Kuryeden siparişini teslim alan adam, paketi açtığında büyük bir şok yaşadı.

Paketin ağır olması dikkatini çekti

Chagnot, geçen cumartesi evine gelen bir kuryeden siparişini teslim aldı.
"İmzaladığım pakete çok fazla dikkat etmedim, çünkü aslında karım için aldığım hediyeyi bekliyordum"
diyen 27 yaşındaki genç, paketin büyük olmadığını ama ağırlığında bir farklılık hissettiğini söyledi.

Açınca neye uğradığını şaşırdı

  • Chagnot, paketi açtığında ise büyük bir şok yaşadı. Paketin içinden karısına aldığı hediye değil, fiyatı yüz binlerce lirayı bulan külçe altınlar ile karşılaştı. Ağırlığı 700 gramı bulan, 1900'lerin başında basılan Louis sikkeleri ve 20 ila 50 gramlık külçe altınların çıktığı paket, 120 bin lira değerindeydi.

Polisler tebrik etti

The Sun'ın haberine göre, paketin üzerindeki adresin kendisininki olmadığını fark eden genç adam, 2 kilometre uzaklıktaki altınların gerçek sahibinin evine gitse de bulamadı. Paketi karakola teslim eden Chagnot, polislerin kendisini tebrik ettiğini söyledi.

27 yaşındaki genç, daha sonra altınların sahibi koleksiyonere telefonla ulaşıp olan biteni anlattıktan sonra polis merkezindeki siparişine ulaşabileceğini aktardı.

#Külçe Altın
#Kargo
#Polis
5 yıl önce