TIR şoförlüğüne başlayan Tolga Karel: Ekmeğimin peşindeyim

Yeni Şafak
11:04, 13/12/2018, Perşembe
Diğer
TIR şoförlüğüne başlayan Tolga Karel: Ekmeğimin peşindeyim
Tolga Karel, yeni iş hayatıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

2 yıl önce Amerika’ya yerleşen Tolga Karel, işleri iyi gitmeyince TIR şoförlüğü yapmaya başlamıştı. Ünlü oyuncu, hayatındaki bu radikal değişiklikle ilgili “Namusumla çalışarak aileme bakıyorum. Ben ekmeğimin peşindeyim” dedi. TIR şoförlüğe ABD'de farklı bir gözle bakıldığını belirten Karel, "TIR'cılık deyip geçmeyin, pilotluk kadar zor" ifadelerini kullandı.


Yaprak Dökümü dizisiyle hafızalara kazınan oyuncu Tolga Karel, ABD'de kurduğu şirketin iflas etmesi üzerine tır şoförlüğüne başlamıştı. Karel, önce Amerika’da eyaletler arası TIR şoförlüğü kursuna yazıldı. Geçtiğimiz günlerde seferlere başlayan Karel’in ilk durağı Teksas olmuştu. Verdiği bir röportajda sorulan soruları yanıtlayan Karel, yeni iş hayatıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

20 yıl oyunculuk kariyerinden sonra TIR şoförlüğü yapmasını yadırgayanlar olduğunu söyleyen Karel şöyle açıklamada bulundu:

"Bu iş benim çocukluk hayalimdi. Oyuncaklarımın çoğu TIR'dı. Sosyal medyadan bana yazıyorlar 'Kamyoncu mu oldun' diye. Ben aileme namusumla çalışarak bakıyorum. Ben ekmeğimin peşindeyim. Ben ABD'ye oyuncu olmaya değil yeni bir hayat kurmak için geldim. Oyunculuk yapacağıma ABD'de TIR'cılık yaparım, ailemle huzurlu bir şekilde yaşarım" dedi.


https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/12/13/11/00/resized_32c75-d1164c7emknk2ms.jpg

Pilot olmak kadar zor

TIR şoförlüğe ABD'de farklı bir gözle bakıldığını belirten Karel açıklamasına şu şekilde devam etti:

"Ben taşımacılık işinde büyümek istiyorum. 750 milyar dolarlık bir endüstri. Bu sektörü öğrenmek için bu işe başladım. Çıraklık yapmadığın bir işin ustası olamazsın. Hayalim bir Türk olarak bu sökterde iyi bir yere gelebilmek. Burada bu işe önemli bir kariyer olarak bakıyorlar. CDL lisans almak için 14 ayrı testen geçiyorsun. Fiziksel ve psikolojik testler çok zorlu. Pilot olmak kadar zorlu bir süreç."


https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/12/13/11/00/resized_257f8-b93311adncjendko.jpg

Kazancı iyi

Haftada yaklaşık 10 bir kilometre yol yapan Karel sözlerine şu ifadeleri ekledi:

"Çok zor bir meslek. Bazen bir ay evden uzak kaldığın oluyor. Çok dikkat gerektiren bir iş. Yeri geliyor milyon dolarlık yük taşıyorsun. Riski fazla olduğu için kazancı da iyi. TIR'cılık deyip geçmeyin, onlar olmasa marketlerde yiyecek bir şey bulamayız."

Belki hayatını film yapabilir

Hürriyet'in haberine göre, Karel, "Renkli dünyadan böyle bir hayata. Benimkisi enterasan bir yaşam hikayesi. İleride kendi hayatımı film yapabilirim."

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026