|

TRT'nin belgesel film projesine 78 ülke katıldı

9'uncu Uluslararası TRT Belgesel Ödülleri kapsamında uygun görülen 2 belgesel film projesi ödüllendirilecek. Belgesel yapımını desteklemek ve teşvik etmek amacıyla düzenlenen proje için bu sene 78 ülkeden 677 aday katıldı.

Yeni Şafak
15:56 - 5/04/2017 Çarşamba
Güncelleme: 16:00 - 5/04/2017 Çarşamba
AA
Ödül sahipleri 15 Mayıs'ta açıklanacak.
Ödül sahipleri 15 Mayıs'ta açıklanacak.
TRT Belgesel Ödülleri'nin 9'uncu yılında bir ilke imza atılarak, fikir aşamasındaki belgesel film projelerine destek sağlanıp, ödüllendirilecek.

TRT'den yapılan yazılı açıklamaya göre, kamu yayıncılığını ilke edinen Kurum, belgesel yapımını desteklemek ve teşvik etmek amacıyla 9'uncu Uluslararası TRT Belgesel Ödülleri kapsamında uygun görülen 2 belgesel film projesini ödüllendirecek.
15 Mayıs'ta ilan edilecek

Desteklenecek belgesel film projeleri hayata geçirilerek, gördüğü yoğun ilgiyle belgesel alanında Türkiye'nin en prestijli film festivali sayılan TRT Belgesel Günleri'nde bir sonraki yıl gösterime girecek. Filmler ayrıca TRT Belgesel kanalında da yayınlanma fırsatı bulacak ve uluslararası festivallerde yer alması için teşvik edilecek.

Proje Destek Yarışmasının kazananları, 15 Mayıs Pazartesi gecesi düzenlenecek galada ilan edilecek. Dünyanın dört bir yanından gelen yönetmenler, sektör temsilcileri, basın mensupları ve özel davetlilerin katılacağı gala, TRT televizyon kanallarından canlı yayınlanacak.

677 başvuru yapıldı

9'uncu Uluslararası TRT Belgesel Ödülleri'ne bu yıl, Dominik Cumhuriyeti'nden Rusya'ya, Mısır'dan Çin Halk Cumhuriyeti'ne, Kanada'dan Japonya'ya kadar 78 ülkeden 677 başvuru yapıldı.

28 Nisan'da sona erecek başvurulara ilişkin ayrıntılı bilgiye, "
" adresinden ulaşılabilecek.
#TRT
#Uluslararası TRT Belgesel Ödülleri
7 yıl önce