|

Ünlü çizgi roman yazarı Stan Lee hayatını kaybetti

Ünlü çizgi roman yazarı Stan Lee, 95 yaşında hayatını kaybetti. Örümcek Adam, Hulk ve Iron Man gibi dünyaca ünlü karakterlerin babası Lee, bu sabah Los Angeles'da hayata gözlerini yumdu.

Yeni Şafak
10:07 - 13/11/2018 Salı
Güncelleme: 10:29 - 13/11/2018 Salı
Diğer
Stan Lee
Stan Lee

Lee ailesinin avukatı Kirk Schenck, yaptığı açıklamada Örümcek Adam, X-Man, Fantastik Dörtlü gibi unutulmaz süper kahramanların babası Marvel Comics'in kurucusu Stan Lee'nin bu sabah Los Angeles'da hayata gözlerini yumduğunu duyurdu.


Stan Lee kimdir?

Stan Lee, 28 Aralık 1922'de ABD'nin New York kentinde doğdu. Amerikalı çizgi roman yazarı. Spider Man, Fantastik Dörtlü, X-Men, Daredevil, Hulk ve Iron Man süper kahraman karakterlerini oluşturdu. Stanley Martin Lieber 1922'de New York'da doğdu. Ailesi maddi sorunlar çekiyordu. Okulu bıraktıktan sonra çizgi roman yayınlama şirketi Timely'de çalışmaya başladı. İlk hikâyesi 1942 yılında Kaptan Amerika hakkındaydı. Stan Martin, S.T. Anley gibi farklı isimler altında yazılar yazdı fakat Stan Lee'yi seçti. Timely, ismini Marvel Comics olarak değiştirdi. Stan Lee yeni karakterler yaratmaya devam etti. Fantastik Dörtlü'yü 1961 yılında yarattı ve bunu Hulk takip etti. Bir yıl sonra ise Örümcek adam'ı yayınladı. Daredevil ise 1964'te ortaya çıktı. Tüm bu karakterler Stan Lee'yi çok başarılı kıldı.

#Stan Lee
#çizgi roman yazarı
#Örümcek Adam
#Hulk ve Iron Man
5 yıl önce