|

İlk KYK kayıt ücreti nedir ve KYK ücreti ne kadardır?

KYK ilk kayıt ücreti nedir ve bu ücret ne kadardır? sorusu ilk kez kayıt yaptıracaklar tarafından büyük merak konusu oluyor. KYK ücreti hakkında ayrıntılar...

Yeni Şafak
14:59 - 9/10/2017 Pazartesi
Güncelleme: 16:35 - 9/10/2017 Pazartesi
Diğer
ilk KYK kayıt ücreti nedir ve KYK ücreti ne kadardır? sorularının yanıtı haberimizde.
ilk KYK kayıt ücreti nedir ve KYK ücreti ne kadardır? sorularının yanıtı haberimizde.
İlk defa yurda yerleştirilen öğrencilerin ödemesi gereken ücrete ilk kayıt ücreti denir. Bu ücretin içerisinde gün bazında yatak ücreti, güvence bedeli ücreti ve yurt kimlik ücreti bulunmaktadır.
Bu ücret öğrencinin yerleştirildiği yurda ve yerleştirme tarihine göre farklılık gösterir.
Sabit bir tutar değildir. İlgili banka ATM’lerinde, kyk.ziraatbank.com.tr internet adresinde yer alan e-ödeme ekranında tutar otomatik olarak gözükmektedir.

Güvence bedeli öğrenci yurt kaydını sildirdiğinde iade edilir.

KYK yurt başvuruları nasıl ve ne zaman yapılır?
Yurt başvuruları ÖSYM yerleştirme işlemlerinin ardından
kyk.gsb.gov.tr
internet sitesi üzerinden duyurularak e-devlet portalı üzerinden alınır. Yayınlanan başvuru formunda öğrencilerden ekonomik, sosyal ve eğitim durumları hakkında bilgi istenir. Yapılan puanlamada en yüksek puandan başlanarak boş kontenjanlara öğrenciler yerleştirir. Asil olarak yerleşmeye hak kazanamayan öğrencilere yedek sıra verilir.
İlk KYK kayıt ücretini yatırdım. Başka yapmam gereken işlem var mıdır?

İlk kayıt ücretinin ödenmesinin ardından e-devlet YURT KAYIT İŞLEMLERİ linkinden taahhütname onayı yapılması gerekmektedir. Başvuru sonuç ekranında öğrencilere yurt müdürlüğüne öğrenci belgesi ve varsa öncelik belgelerini teslim etmeleri için tarih belirtilir.

2017-2018 Yurt ücretleri ve depozitosu ne kadar?

Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan gelen bilgilere göre aylık yatak ücreti normal koşullu olanlar için 150 TL civarı ve standardı yüksek yeni yurtlar için 160-265 TL arasındadır.

Yurt ücretinin yanında öğrencilerden bir de güvence bedeli adı altında bir depozito ücreti alınır. Depozito, öğrencilerin zamanında yatırılmayan yurt ücretlerine veya yurtta yapacakları zarara karşılık olarak güvence bedeli alınır.

Yurt ücretinin senelik peşin ödenmesi halinde %20 indirim uygulanmaktadır. Yurda kayıt esnasında öğrenciler 1 aylık depozito vermek zorundadır. Kayıt sildirme sonrasında odanızda bir zarar olmaması halinde verilen depozito geri alınmaktadır. Yurt ve depozito ücretlerine her yıl eylül ayında 10-20 TL arası zam yapılmaktadır.

#KYK
#Yurt başvuruları
7 yıl önce