|

Bursluluk sınavı soruları cevapları ne zaman açıklanacak? İOKBS test kitapçıkları için gözler MEB'de

Bursluluk sınavı sorularının ve cevaplarının ne zaman yayımlanacağı sınava katılan öğrenci ve velilerin gündeminde. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 4 Eylül’de yapılan İlköğretim ve Ortaöğretim bursluluk sınavına katılan öğrenciler sınavda çıkan soruları ve cevap anahtarlarını merak ediyor. Bursluluk sınavı soruları cevapları ne zaman, saat kaçta açıklanır? 2022 İOKS soru ve cevapları nasıl sorgulanır? İşte MEB bursluluk sınavı 2022 soru ve cevap kitapçığı görüntüleme ekranı.

11:01 - 4/09/2022 Pazar
Güncelleme: 11:07 - 4/09/2022 Pazar
Yeni Şafak
İOKBS bursluluk sınav soru ve cevapları 2022
İOKBS bursluluk sınav soru ve cevapları 2022

2022 İOKBS soru ve cevapları için öğrencilerin heyecanlı bekleyişi sürüyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl gerçekleştirilene bursluluk sınavına binlerce öğrenci katılım gösteriyor. Bursluluk sınavında başarı sağlayan öğrenciler eğitim hayatları boyunca verilen burstan yararlanacak. Peki İOKBS cevap anahtarı ne zaman açıklanacak? İŞte 2022 MEB bursluluk sınavı soru ve cevaplarına ilişkin haberin detayları.

2022 bursluluk sınavı soruları cevapları ne zaman açıklanır?

4 Eylül’de uygulanan bursluluk sınavı değerlendirmelerinin tamamlanmasının ardından sonuçlar eylül ayı içerisinde erişime açılacak. Geçtiğimiz yıl 5 Eylül’de düzenlenen bursluluk sınavının soruları ve cevapları 8 Eylül’de erişime açılmıştı.

Bursluluk sınav soru ve cevapları için

Bursluluk sınavı sorularının ve cevaplarının ne zaman açıklanacağı ile ilgili henüz açıklama yapılmadı. Daha önce 5 Eylül’de düzenlenen sınavın soruları ve cevapları 8 Eylül’de erişime açılmıştı. Öğrenciler meb.gov.tr üzerinden sorulara ve cevaplara ulaşabildiler.

Sınava katılan öğrencilerin İOKBS puanı, aşağıdaki işlem basamaklarına göre hesaplanacaktır.

Her öğrencinin cevap kâğıdı, optik okuyucu ile okutulur.

İOKBS’de soru sorulan derslere ait testlerin her biri için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenir.

Her test için yanlış cevap sayısının üçte biri, doğru cevap sayısından çıkarılarak geçerli cevaplara karşılık gelen ham puanlar bulunur. Böylece her öğrenci için dört ayrı ham puan hesaplanır.

ç. Tüm öğrencilerin ham puanları toplamı, sınava giren öğrenci sayısına bölünerek her bir testin ortalaması bulunur.

Ham puanlar, test ortalamaları ile sınava giren öğrenci sayısı kullanılarak her testin standart sapması hesaplanır.

Öğrencilerin her bir teste ait Standart Puanı (SP); o teste ait ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm öğrencilerin ham puanlarının ortalamasını 50’ye, standart sapmasını 10’a getiren bir dönüştürme işlemi sonunda elde edilir.

Her test için hesaplanan standart puanlar, aşağıdaki tabloda verilen katsayılar ile çarpılarak her bir testin ağırlıklı standart puanları bulunur.

Testlerin ağırlıklı standart puanları toplanarak Toplam Ağırlıklı Standart Puan (TASP) bulunur.

ğ. Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi sonucunda, soru/sorular iptal edilmeyecek, soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.

Değerlendirme sırasında Merkez Sınav Kurulu kararı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen soru/sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soru/soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılır.

ı. Sınava girdiği hâlde, cevap kâğıdına işaretleme yapmayan öğrencilerin sınavları değerlendirmeye alınmayacaktır.

#iokbs
#bursluluk sınav soruları
#bursluluk sınavı 2022
2 yıl önce