|

İzmir su kesintisi! İzmir'de neden su kesintisi yaşanıyor?

İzmir su kesintisi... İzmir'in Buca, Karabağlar ve Gaziemir ilçelerinde, su kesintisi nedeniyle ihtiyaçlarını tankerlerden veya ambalajlı su satın alarak karşılayan vatandaşlar belediyeye tepki gösterdi. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, "Dünyada birçok ülke ve Avrupa'nın önde gelen kentleri deniz suyunu bile arıtıp insanlara şaşal su hizmeti sunarken, İZSU ise 2017 yılında hemşehrilerimize tankerlerle su dağıtmaktadır." dedi.

Yeni Şafak
14:06 - 17/05/2017 Çarşamba
Güncelleme: 14:12 - 17/05/2017 Çarşamba
AA
İzmir'de su kesintisi...
İzmir'de su kesintisi...

İzmir su kesintisi... İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin en pahalı suyunu satan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin suyu eski tankerle dağıttığını belirterek, yaşanan manzarayı "İZSU'nun acizliği" olarak nitelendirdi.

Bir süre önce suya yüzde 5'lik zam yapıldığını aktaran Doğan, şunları söyledi:

"Yaşanan bu krizle birlikte 30'uncu yılını kutlayan İZSU Genel Müdürlüğü'nün İzmir'i 30 yıl geriye götürdüğü gözlenmektedir. Bu çağda böyle hizmet anlayışı İzmirli hemşehrilerimize de artık pes dedirtmiştir. Dünyada birçok ülke ve Avrupa'nın önde gelen kentleri deniz suyunu bile arıtıp insanlara şaşal su hizmeti sunarken, İZSU ise 2017 yılında hemşehrilerimize tankerlerle su dağıtmaktadır. Giden tanker sayısı da yetersiz olduğu için vatandaş yüzlerce metre mesafeyi kat ederek eziyet çekmektedir.

Dün başta Karabağlar olmak üzere, Gaziemir ve Konak'ta yaşanan çile ve uzun su kuyrukları İzmir'e yakışmamaktadır. Ortaya çıkan bu çağ dışı görüntüler Türkiye'nin batıya açılan kapısı, Ege'nin incisi İzmir'le asla bağdaşmamaktadır. İzmir halkı tankerlerle su dağıtan, yazlık beldelere ve köylere vidanjörlerle hizmet ulaştıran, üstüne kaliteli bir hizmet üretmediği gibi Türkiye'nin en pahalı suyunu satan, 6 ayda bir zam yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi yönetimine artık isyan etmektedir."

İzmir'de su kesintisine tepki

İzmir'in Buca, Karabağlar ve Gaziemir ilçelerinde, su kesintisi nedeniyle ihtiyaçlarını tankerlerden veya ambalajlı su satın alarak karşılayan vatandaşlar belediyeye tepki gösterdi.

İzmir'in içme suyu ihtiyacının yaklaşık yüzde 40'ını sağlayan Tahtalı Barajı isale hattında 3 gün önce meydana gelen arıza nedeniyle Gaziemir ile Buca ilçelerinin tamamına, Karabağlar'ın ise bir kısmına su verilemiyor.

Karabağlar Özgür Mahallesi sakinleri de su kesintisine ellerindeki boş pet şişeleri birbirine vurup 'su' diye bağırarak gösterdi.

Karabağlar ilçesi Özgür Mahallesi Muhtarı Erdoğan Kalkan, AA muhabirine, yetkililerin su kesintisini kendilerine bildirmediğini iddia etti. Su kesintisini mahalle sakinlerinden öğrendiklerini anlatan Kalkan, "Yetkililere ulaştığımızda bize 'Muhtarım biz size araç vereceğiz. Bu araçlarla sokaklarda su dağıtımı yapılacak' dediler." diye konuştu.

Gündüz saatlerinde basın mensuplarının mahallede haber yapmasından sonra mahalleliye su dağıtan tankerlerin gittiğini ileri süren Kalkan, su dağıtmakla görevli tanker şoförünün kendisine 'Tankeri Halkapınar'a götürmem lazım' dediğini söyledi.

Mahalleler arasında ayrım yapıldığını öne süren Kalkan şöyle konuştu.

"İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na seslenmek istiyorum. Gelsin bir gün mahallede vatandaşını dinlesin. Gerçekten bu mahallede vatandaşlar rahat yaşayabiliyor mu? Ben mahalle sakinlerinden şahsen özür diliyorum. Aziz Kocaoğlu'nun da basına çıkıp İzmir halkından özür dilemesini istiyorum. Biz 80'li yıllara gitmek istemiyoruz."

Mahalle sakinlerinden Mevlüde Şaşı (44), yardım istemediklerini sadece hakları olan suyu istediklerini dile getirdi.

Havva Şahin (32) ise 4 ay önce doğum yaptığını belirterek rezillik içinde olduklarını söyledi. Mahalle adına şikayetçi olduklarını kaydeden Şahin, "Evde bulaşıklar duruyor, lavabolar pis. Artık bu sorun çözülsün." ifadelerini kullandı.

Zeynep Koşar (27) da "Susuz ve perişanız. Bebeğimi yıkayamıyorum. Gelip kapımızda oy istiyorlar ama insanları rezil etmeye gelince dört dörtlükler." şeklinde konuştu.

#İZSU
#Bilal Doğan
#Su kesintisi
#İzmir
#İzmir su kesintisi
7 yıl önce