|

Bakan Koca İstanbul'daki salgın seyrini rakamlarla açıkladı: Vaka sayısı yarıya düştü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgınında İstanbul'daki son duruma ilişkin bilgilendirmede bulundu. Günlük vakanın 40 binden 20 binin altına düştüğünü ve hastaneye yatışların yüzde 10 azaldığını bildiren Bakan Koca, "Yoğun bakıma yatışların da düşmesi bekleniyor" dedi. Yoğun bakımdaki hastaların yaş ortalamasının 69, entübe edilenlerin yaş ortalamasının ise 76 olduğunu belirten Bakan Koca, bu kişilerin yüzde 88'nin aşısız veya aşısı eksik kişiler olduğuna vurgu yaptı.

18:49 - 7/02/2022 Pazartesi
Güncelleme: 19:15 - 7/02/2022 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Sağlık Bakanı Koca, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada İstanbul'daki salgın seyrine ilişkin bilgilendirmede bulundu.

"Günlük vaka sayıları 40 binden 20 binin altına indi. Hastaneye yatışlar yüzde 10’dan fazla azaldı."
diyen Bakan Koca,
"Yoğun bakıma yatışların da düşmesi bekleniyor."
ifadelerini kullandı.

YÜZDE 88'İ AŞISIZ VEYA EKSİK AŞILI

Bakan Koca, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yoğun bakımdaki hastalarımızın yaş ortalaması 69, entübe edilenlerin yaş ortalaması 76. İstanbul’da yoğun bakımda tedavi edilen hastalarımızın yüzde 90’ı 60 yaş üzeridir. Yaklaşık yüzde 88’i aşısız veya aşısı eksik olan kişilerdir. İstanbul’daki bu seyir bize akılcı bir iyimserliğe sahip olabileceğimizi ama dikkatin şart olduğunu gösteriyor. Hatırlatma dozu aşımızı olmalıyız"
#Fahrettin Koca
#Sağlık Bakanı
#İstanbul
#Koronavirüs
2 yıl önce