|

İtalya’dan çarpıcı rapor: Tek kişi ortalama 2.96 kişiye virüsü bulaştırıyor

İtalya Sağlık Enstitüsü ISS tarafından yayımlanan raporda, İtalya’da bulunan koronavirüs bulaşma özelliklerinin, Çin’in Vuhan kentinde bulunan verilerle benzerlikler taşıdığı ortaya çıktı. ISS Müdürü Silvio Brusaferro tarafından yapılan açıklamada, İtalya’nın kuzey bölgesi Lombardy’de koronavirüs taşıyan tek bir kişinin ortalama 2.96 kişiye virüsü bulaştırdığını söyledi.

13:11 - 14/04/2020 Salı
Güncelleme: 13:16 - 14/04/2020 Salı
DHA
İtalya'da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı artıyor.
İtalya'da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı artıyor.

Dünyayı etksisi altına alan koronavirüs salgınından en çok can kaybı yaşanan ülkelerin başında gelen İtalya'nın Sağlık Enstitüsü, salgının bulaşma ihtimallerine yönelik bir analiz yayımlandı.

İtalya Sağlık Enstitüsü ISS tarafından yayımlanan raporda, İtalya’da bulunan koronavirüs bulaşma özelliklerinin, Çin’in Vuhan kentinde bulunan verilerle benzerlikler taşıdığı ortaya çıktı. ISS Müdürü Silvio Brusaferro tarafından yapılan açıklamada, İtalya’nın kuzey bölgesi Lombardy’de koronavirüs taşıyan tek bir kişi ortalama 2.96 kişiye virüsü bulaştırdığını söyledi.

İTALYA'DAKİ YAYILMA HIZI VUHAN'LA AYNI ÇIKTI

Brusaferro ülkedeki ölüm oranlarındaki artışı buna bağladıklarını söyledi.

Brusaferro analiz yapılan yaşlı ve başka hastalıkları olan erkeklerde, koronavirüsün çok hızlı etki ederek ölümcül hale geldiğini ve bu bulgunun Çin’in Vuhan kentindeki bulgularla benzerlik taşıdığını belirtti.



#İtalya
#Koronavirüs
#Rapor
#Ölüm
4 yıl önce