|

KPSS ortaöğretim (lise) tercih kılavuzu yayınlandı mı, ne zaman yayınlanacak?

KPSS ortaöğretim (lise) sonuçları açıklandı. Beklenenden 1 hafta erken açıklayan ÖSYM, 1 milyondan fazla kişinin girdiği sınav sonuçlarını adaylarla paylaştı. KPSS ortaöğretim tercih kılavuzu 2022 merak kazandı. KPSS ortaöğretim (lise) tercihleri ne zaman başlıyor, tercih kılavuzu yayınlandı mı, taban puanlar belli oldu mı? İşte KPSS ortaöğretim (lise) tercihlerine ilişkin detaylar...

10:44 - 24/11/2022 Perşembe
Güncelleme: 10:59 - 24/11/2022 Perşembe
Yeni Şafak
KPSS tercihleri
KPSS tercihleri

2022-KPSS Ortaöğretim tercihleri bekleniyor. 6 Kasım 2022 tarihinde düzenlenen sınava ilişkin değerlendirme işlemleri tamamlandı. ÖSYM sonuç sayfası üzerinden KPSS Ortaöğretim sınav sonuçlarını bugün erişime açtı. Peki, KPSS tercih kılavuzu yayınlandı mı?

KPSS ORTAÖĞRETİM (LİSE) TERCİHLERİ BAŞLADI MI?

ÖSYM tarafından paylaşılan açıklamaya göre KPSS-2022/2: Bazı Kurum ve Kuruluşların Kadro ve Pozisyonlarına 2. Yerleştirme tercih başvuruları 21 Aralık 2022 tarihinde başlayacak ve 28 Aralık 2022 tarihinde sona erecek.

KPSS tercih kılavuzunun yayınlanması ile tercih süreci başlayacak.

ÖSYM'den konuyla ilgili yapılan açıklama şu şekilde;

"Lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunları için yapılacak olan KPSS sonuçlarının açıklanmasından sonra B Grubu Kadrolar için ÖSYM tarafından Tercih Kılavuzu hazırlanacaktır. Bu Kılavuzda kamu kurum ve kuruluşlarına ait B Grubu Kadrolar, kadro sayıları ve koşulları yer alacaktır. Adaylar, Tercih Kılavuzunda yer alacak yönteme göre tercihlerini İnternet aracılığıyla yapacaklardır. Tercihlerin hangi tarihlerde ve nasıl yapılacağı ÖSYM'nin internet adresinden adaylara duyurulacaktır."

KPSS ORTAÖĞRETİM TERCİH KILAVUZU YAYINLANDI MI?

KPSS tercih işlemleri için ÖSYM ayrı olarak kılavuz yayınlayacak. Kılavuzda ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunu adayların başvuru yapabilecekleri kadrolar, başvuru şartları, kontenjanları ve puanlar yer alacak. KPSS tercih kılavuzunun kısa süre içerisinde yayınlanması bekleniyor.

KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınav sonuçlarının açıklanmasına ilişkin bilgilendirme AİS üzerinden yapılacak. Adaylar T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle birlikte sorgulama işlemi yapabilirler. Sınav sonuç ekranında Genel Kültür-Genel Yetenek oturumlarından elde edilen puanlar ve doğru yanlış cevap sayıları yer alacak.

KPSS PUANI KAÇ YIL GEÇERLİ?

KPSS ortaöğretim sonuçlarıyla adaylar, iki yıl boyunca tercih yapabiliyorlar. Önümüzdeki yıl açılacak kadrolara adaylar, bu sene yapılan sınav puanlarıyla başvuru yapacak. Bu sebeple KPSS sınav sonuçları, memur adayları için büyük bir önem teşkil ediyor. Bir sonraki KPSS ortaöğretim sınavı 2024 yılında organize edilecek.

#KPSS ortaöğretim
#kpss lise
#kpss ortaöğretim tercih kılavuzu
#kpss kılavuzu
#ösym kpss
#ösym ortaöğretim tercihleri
#kpss tercihleri
1 yıl önce