|

Anaokulu ne zaman açılıyor? Okul öncesi kurumlar açılış tarihi

Okul öncesi eğitim kurumlarında eğitim-öğretim gören çocukların velileri anaokulu ve kreşlerin açılış tarihini öğrenmeye çalışıyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "20 Şubat itibarıyla 71 ilde eğitim ve öğretim başlayacak, bir daha uzatma olmayacak. 10 ilimizde eğitime 1 Mart'a kadar ara veriyoruz." dedi. Okul öncesi kurumlar (anaokulu-kreş) ne zaman açılacak? sorusuna MEB’den cevap geldi.

14:26 - 13/02/2023 Pazartesi
Yeni Şafak
Anaokulu açıldı mı, Kreşler ne zaman açılacak?
Anaokulu açıldı mı, Kreşler ne zaman açılacak?

Kahramanmaraş merkezli yaşanan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin ardından eğitime bir süre ara verilmişti. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketinin ardından ara verilen eğitim öğretim ile ilgili kritik bir açıklamada bulundu.

Okullar ne zaman açılacak?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "20 Şubat itibarıyla 71 ilde eğitim ve öğretim başlayacak, bir daha uzatma olmayacak. 10 ilimizde eğitime 1 Mart'a kadar ara veriyoruz." dedi. Bakan Özer şunları söyledi: "Öncelikle deprem bölgesi olmayan 71 ilde 20 Şubat tarihine kadar eğitim öğretime ara vermiştik.

20 Şubat tarihi itibarıyla 71 ilde eğitim-öğretim başlayacak, bir daha uzatma olmayacak. 10 ille ilgili kararlarımız farklı. Biliyorsunuz 10 ilde ikinci dönem tüm sınıf ve kademelerde devam şartı aramıyoruz. Bunu daha önceden açıklamıştık.

Yine bu 10 ilimizdeki öğrencilerimizin velileri, isterlerse çocuklarını diğer 71 ildeki eş değer okullara nakillerini yapması için gerekli sistematik çalışmayı yapmış ve sistemi açmıştık. Şu ana kadar 809 öğrencimiz, diğer illerde nakillerini aldırdılar. Bakanlık olarak 71 ildeki okullarımızın kapasitesini arttırmayla ilgili çalışmalarımız devam ediyor ki diğer illerden bu 10 ilden gelen öğrencilerimizin tüm taleplerini karşılayabilelim."

Anaokulu, kreşler açık mı?

Anaokulu-kreş ne zaman açılacak?

Yeni alınan karara göre de depremden etkilenen 10 il dışında 71 ilde özel okul öncesi eğitim kurumlarının 13 Şubat'ta eğitim ve öğretime başlamalarının uygun görüldüğü bildirildi.

Hem deprem bölgesindeki yardım faaliyetlerine destek olmak isteyen hem de çalışan anneler tarafından mesai saatlerinde çocuklarını bırakabilecek yer bulamadıkları göz önünde bulundurularak okul öncesi kurumların açılması yönünde yoğun taleplerin bakanlığa ulaştığı belirtildi.



#kreş
#tatil
#anaokulu
#deprem
1 yıl önce