|

Mehmet Ali Erbil'in hastalığı kaçış sendromu nedir?

Geçtiğimiz günlerde evinde düşerek hastaneye kaldırılan ve daha sonrasında yoğun bakıma alınan Mehmet Ali Erbil’in kaçış sendromu hastalığının yeniden nüksettiği belirtildi. Sevenleri ise kaçış sendromu hastalığının ne olduğunu ve belirtilerinin neler olduğunu araştırıyor. İşte hastalıkla ilgili tüm merak edilenler.

Yeni Şafak
08:41 - 24/10/2018 Çarşamba
Güncelleme: 08:45 - 24/10/2018 Çarşamba
Diğer
Kaçış sendromu nedir ve belirtileri nelerdir?
Kaçış sendromu nedir ve belirtileri nelerdir?

Kaçış sendromu nedir ve belirtileri nelerdir? Hastaneye kaldırılarak yoğun bakıma alınan Mehmet Ali Erbil’in eski hastalığının yeniden nüksettiği belirtildi. Hastalığın adını ilk kez duyanlar ise ne olduğunu ve belirtilerini araştırdı.

Kaçış sendromu nedir?

Kaçış sendromu hastalığı (Capillary leak syndrome), kanın yoğunlaşması, tansiyonun düşmesi gibi bulgular veren hastalık, damarlardan protein, mineral ve suyun sızması" olarak tanımlanmaktadır. Tekrarlayan şoklarla kendini gösteren sendrom, bu krizlerden 24 saat önce gribal enfeksiyonlarda olduğu gibi, halsizlik, yorgunluk, hafif ateş gibi belirtiler veriyor. Krizler birkaç ayda bir tekrarlayabileceği gibi, bazen yıllarca görülmüyor. Krizi önleyici tedavide de üst solunum yolları enfeksiyonlarında kullanılan ilaçlar veya astım, bronşit hapları uygulanıyor.

Kaçış sendromu belirtileri

Hastalığın belirtileri hemen hemen her hastalıkta görülür. Kas ağrısı, yorgunluk, baş dönmesi, kusma ve sık sık karın ağrısı yaşar. Bu hastalığı özel laboratuvar ortamlarında bakılır. Hastalarda, bağırsaklarda ödem, kaslarda sıvı, kanda mikrop ve kalp zarında asit birikmesi gibi durumlar tespit edilir.

Tedavi yöntemleri

Kesin iyileşme olmamakla birlikte, krizi önleyici tedavide de üst solunum yolları enfeksiyonlarında kullanılan ilaçlar veya astım, bronşit hapları uygulanmaktadır.

#Kaçış sendromu
#Kaçış sendromu nedir
#Kaçış sendromu belirtileri
6 yıl önce