|

Mehmet Barlas kimdir?

Sabah Gazetesi başyazarı ve gazeteci Mehmet Barlas hayatını kaybetti. Mehmet Barlas, 1942 yılında doğdu. Ankara Atatürk Lisesini bitirdi. 1971'de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Türkiye Milli Talebe Federasyonunda basın komisyonu başkanlığı yaptı. Gazetecilik ile öğrencilik döneminde babasının kurucusu olduğu Son Havadis gazetesinde tanıştı. Aralarında Yenişafak Gazetesinin de olduğu çok sayıda gazetede köşe yazarlığı yaptı. NTV ve NTV Radyo'da Oğuz Haksever ile Makam Farkı adlı programı yapan Barlas, Okan Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesiydi. Peki Mehmet Barlas kimdir? Mehmet Barlas nereli, eşi ve çocukları kim? İşte Mehmet Barlas hayatı ve biyografisi.

13:32 - 4/06/2023 Pazar
Güncelleme: 13:32 - 4/06/2023 Pazar
Yeni Şafak
Mehmet Barlas hayatı, biyografisi
Mehmet Barlas hayatı, biyografisi

Mehmet Barlas’ın kim olduğun vatandaşlar tarafından araştırılan konular arasında. Peki, Mehmet Barlas kimdir, hangi görevlerde yer aldı?

Mehmet Barlas kimdir?

1942 yılında Ankara'da doğan Barlas, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1971'de mezun oldu.

Türkiye Milli Talebe Federasyonu'nda basın komisyonu başkanlığı yapan Barlas, gazetecilikle öğrencilik döneminde babasının kurucusu olduğu Son Havadis gazetesinde tanıştı.

Cumhuriyet gazetesinde profesyonel gazeteciliğe başlayan Mehmet Barlas, 12 Mart Muhtırası sonrası gazeteden çıkarıldı.

İsmail Cem'in genel müdürlüğü döneminde TRT'de iç ve dış haberler danışmanlığı yapan Barlas, 1968 yılında Gazeteciler Cemiyeti'nin düzenlediği yarışmada, inceleme dalında birincilik ödülü aldı.

Barlas, Son Havadis, Cumhuriyet, Günaydın, Milliyet, Güneş, Tercüman, Hürriyet, Türkiye, Sabah,
, Star, Akşam, Posta ve Sabah'ın da aralarında olduğu birçok gazetede köşe yazarlığı yaptı.

Çeşitli dönemlerde Star TV, ATV, Show TV ve TGRT'de günlük haber yorumculuğu yapan Barlas, 2003'te kızı Ela Barlas ile haber programı hazırladı ve sundu. 2008 yılı içinde kısa bir süre ATV'de ana haber bülteninin sunuculuğunu yapan Barlas, NTV'de Emre Kongar'la birlikte Yorum Farkı adlı programı sundu.

NTV ve NTV Radyo'da Oğuz Haksever ile Makam Farkı adlı programı yapan Barlas, Okan Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesiydi. Canan Barlas ile evli olan Mehmet Barlas'ın Cemil Barlas ve Ela Barlas adında iki çocuğu bulunuyor. Mehmet Barlas, 1 Haziran 2023'de İstanbul'un Şişli ilçesinde tedavi gördüğü hastanede 81 yaşında hayatını kaybetti.

Mehmet Barlas’ın eserleri

  1. Sosyo-politik Bir Gerçek Olarak Hocaefendi Sendromu
  2. Rüzgâr Gibi Geçti
  3. Latife Hanım'ın Sırları ve Türk Sosyetesi
  4. İş ve Siyaset Hayatında Kariyer Yapmak
  5. Türkiye Üzerine Pazarlıklar
  6. Türkiye'de Darbeler ve Kavgalar Dönemi
  7. Turgut Özal'ın Anıları
#Mehmet Barlas
#Mehmet Barlas hayatı
#Mehmet Barlas biyografisi
10 ay önce