|

Mehmet Nuri Ersoy kimdir?

Mehmet Nuri Ersoy, 1968 yılında doğdu. Mehmet Nuri Ersoy ise İstanbul Alman Lisesinin ardından, İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümünden mezun oldu. Turizm sektöründe 25 yılı aşkın bir geçmişi olan, tur şirketi ve çeşitli otellerin de sahibi Mehmet Nuri Ersoy, 2012'de cruise sektörüne yatırım yaparak, Türkiye'nin tek cruise gemisi işletmecisi oldu. Ersoy, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 9 Temmuz 2018'de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Kültür ve Turizm Bakanı olarak açıklanmıştı. Mehmet Nuri Ersoy, Kabinede yeniden görev aldı. Peki Mehmet Nuri Ersoy nereli, hangi görevlerde bulundu? İşte Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy hayatı ve biyografisi.

15:46 - 4/06/2023 Pazar
Yeni Şafak
Mehmet Nuri Ersoy'un hayatı, biyografisi
Mehmet Nuri Ersoy'un hayatı, biyografisi

Mehmet Nuri Ersoy’un kim olduğun vatandaşlar tarafından araştırılan konular arasında. Peki, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Nuri Ersoy kimdir, hangi görevlerde yer aldı?

Mehmet Nuri Ersoy kimdir?

1968'de İstanbul'da doğan Ersoy ise İstanbul Alman Lisesinin ardından, İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümünden mezun oldu.

Turizm sektöründe 25 yılı aşkın bir geçmişi olan, tur şirketi ve çeşitli otellerin de sahibi Mehmet Nuri Ersoy, 2012'de cruise sektörüne yatırım yaparak, Türkiye'nin tek cruise gemisi işletmecisi oldu. 2017'de online rezervasyon platformunu hayata geçirerek dünyanın dört bir köşesinden 200 bine yakın tesis için rezervasyon hizmeti sağlamaya başladı.

Turizm sektöründe adından söz ettiren isimler arasına yerleşen, binlerce kişiye istihdam sağlayan Ersoy, evli ve iki çocuk babası. Ersoy, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 9 Temmuz 2018'de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Kültür ve Turizm Bakanı, Koca ise Sağlık Bakanı olarak açıklanmıştı.

Mehmet Nuri Ersoy, 3 Haziran 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı yeni kabinede Kültür ve Turizm Bakanı olarak görevlendirildi.

#Mehmet Nuri Ersoy
#Mehmet Nuri Ersoy hayatı
#Mehmet Nuri Ersoy biyografisi
10 ay önce