|

MSÜ sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

2023 Millî Savunma Üniversitesi Askerî Öğrenci Aday Belirleme Sınavının soruları ve cevapları geçtiğimiz günlerde erişime açılmıştı. Peki, MSÜ sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte 2023 MSÜ sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih..

16:11 - 10/04/2023 Pazartesi
Yeni Şafak
MSÜ sonuç
MSÜ sonuç

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı tamamlandı. Sınavın ardından binlerce katılımcı MSÜ sonuçları için araştırma yapıyor. Adaylar; 2023 MSÜ sınav sonuçlarını ÖSYM AİS ekranı üzerinden öğrenebilecek. Peki; MSÜ sonuçları ne zaman açıklanacak, hangi tarihte?

2023 MSÜ SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

MSÜ sınav sonuç tarihi, ÖSYM tarafından yayımlanan 2023 sınav takvime göre 27 Nisan tarihinde erişime açılacak.

MSÜ SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLECEK?

Adaylar sınav sonuçlarını; T.C. Kimlik Numarası ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve ÖSYM mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

MSÜ'DE HANGİ BÖLÜMLER VAR?

Kara Harp Okulunda; Piyade, Tank, Topçu, Hava Savunma, Kara Havacılık, İstihkâm, Muhabere, Ulaştırma, İkmal, Bakım, Personel, Maliye, Harita sınıflarından subay yetiştirilmektedir. Kara Havacılık sınıfındaki öğrenciler helikopter ve uçak pilotu olmaktadırlar. Harbiyelilerin bütün ihtiyaçları (yeme, yatma, giyim, harçlık, eğitim-öğretim, vb.) devlet tarafından karşılanmaktadır.

Deniz Harp Okulu mezunu deniz subayları; Türk Deniz Kuvvetlerinin suüstü gemileri, denizaltıları, uçakları, helikopterleri, Sualtı Taarruz (SAT)/Sualtı Savunma (SAS), 1'inci sınıf dalgıç, deniz istihkâm, deniz piyade ve diğer kıyı birliklerinde görev yapmaktadır. Deniz Harp Okulunda pilot olmaya istekli öğrencilere gerekli şartları taşıdığı takdirde Deniz Kuvvetlerinin helikopter ve uçaklarında pilot olma imkânı da sunulmaktadır.



#msü
#milli savunma üniversitesi
#msü sonuç
1 yıl önce