|

ÖSYM öğrenci giriş sayfası için tıkla-ais.osym.gov.tr

ÖSYM öğrenci giriş sayfasını haberimizden sizlerle paylaşıyoruz. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) öğrenciler için geliştirdiği ais.osym.gov.tr adresinden sınav başvuruları, sonuçlar ve öğrencilerin erişebileceği bir çok işlem yapılabiliyor. Yüzbinlerce kişi tarafından kullanılan ais.osym.gov.tr adresine şifreniz ve TC kimlik no ile giriş yapabilirsiniz. İşte detaylı bilgiler.

Yeni Şafak
20:28 - 27/09/2016 Salı
Güncelleme: 17:48 - 27/09/2016 Salı
Diğer

ÖSYM öğrenci girişini ais.osym.gov.tr adresinden kolayca yapabilirsiniz. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen onlarca sınava bu sistem üzerinden başvurabilir ve sınavlar ile ilgili bilgilerinizi görebilirsiniz. Sizlerin rahatlıkla ÖSYM öğrenci girişi yapabilmeniz için derlediğimiz haberimizden bağlantıya tıklayarak sisteme ulaşabilirsiniz.



ekranı için tıklayınız



için tıklayınız



ÖSYM'deki son duyurular


Ales başvuruları başladı


Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) sonbahar dönemi başvuruları başladı.



ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 2016-ALES sonbahar dönemi sınavı, 18 Aralık 2016'da 81 il merkezi ile Bişkek'te (Kırgızistan) uygulanacak. Başvurular, bugünden itibaren 10 Ekim'e kadar gerçekleştirilecek.



Sınav, saat 9.30'da başlayacak ve cevaplama süresi 180 dakika (3 saat) olacak.



Sınava başvurmak isteyen adaylar, kılavuz ile aday başvuru formuna başvuru tarihleri içinde ÖSYM'nin "http://www.osym.gov.tr" internet adresinden ulaşabilecek.





2016-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavı (2016 KPSS-ÖABT): Branş Bazında Sıralamalar


2016 KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavına (2016 KPSS-ÖABT) katılan adayların sınav sonuçlarına göre branş bazında sıralamaları, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine yansıtılmıştır. Adaylar, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile branş bazında sıralamalarını öğrenebileceklerdir.



Branş bazında sıralamalar, adayları bilgilendirme amacıyla oluşturulmuş; kendileri ile aynı alanda sınava giren diğer adaylar arasında kendi başarı durumlarını değerlendirmelerine imkân veren bir hizmettir.



Branş sıralamaları, adayların YÖKSİS'de kayıtlı güncel eğitim bilgilerine göre yapılmıştır.



Görüntülenen sayfa belge niteliği taşımaz. Her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınır.



Adaylara saygıyla duyurulur.





Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Sözleşmeli Pozisyonlarına Yerleştirme İşlemleri (KPSS-2016/5): Yerleştirme Sonuçlarının Açıklanması


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre istihdam istihdam edeceği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı KPSS-2016/5 Tercih Kılavuzunda yer alan sözleşmeli pozisyonlarına yerleştirme işlemleri tamamlanmış olup yerleştirme sonuçları 27 Eylül 2016 günü saat 15.10'dan itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklanacaktır. Adaylar yerleştirme sonuçlarını belirtilen internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir.



Yerleştirme sonuçlarına ilişkin sayısal bilgiler Ek'te verilmiştir.



Adaylara saygıyla duyurulur.



#ÖSYM
#ais.osym.gov.tr
#Öğrenci giriş
#Aday işlemleri sistemi
8 yıl önce