|

30 Ağustos 2018 resmi tatil mi? 30 Ağustos'ta bankalar ve PTT’ler açık mı?

Kurban Bayramı’nın bitmesiyle birlikte gözler 30 Ağustos Zafer Bayramı’na çevrildi. Yeni bir haftaya başlangıç yapan vatandaşlar şimdi de 30 Ağustos resmi tatil mi sorusunun yanıtını arıyor. Bankalar veya PTT’lerde de işi olanlar ise 30 Ağustos’ta açık olup olmayacaklarını merak ediyor. Peki 30 Ağustos resmi tatil mi?

Yeni Şafak
09:17 - 29/08/2018 Çarşamba
Diğer
30 Ağustos Zafer Bayramı resmi tatil mi?
30 Ağustos Zafer Bayramı resmi tatil mi?

9 günlük tatilin ardından bugün işbaşı yapan vatandaşlar gözlerini 30 Ağustos Zafer Bayramı’na dikti. Bu yıl Perşembe gününe denk gelen 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle de bankaların ve PTT’lerin açık olup olmayacağı merak konusu oldu.

30 Ağustos resmi tatil mi?

30 Ağustos Zafer Bayramı resmi tatildir. Çalışanlar Perşembe günü izinli sayılacaklar.

Bankalar ve PTT’ler açık mı?

Resmi tatil günlerinde bankalar ve PTT’ler çalışmamaktadır.

Yönetmelik nasıl uygulanıyor?

Zafer Bayramı'nda başkent Ankara'da ve Ankara dışında gerçekleştirilen kutlama ve törenler, “Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği" ile düzenlenmiştir. 2012 yılında yenilenen bu yönetmeliğe göre:

-Zafer Bayramı törenleri, Dışişleri Bakanlığı Protokol Genel Müdürlüğünce, Genelkurmay Başkanlığıyla koordine edilerek yürütülür.

-Törenler 30 Ağustos günü saat 07.00'de başlar ve saat 24.00'te son bulur. Saat 12.00'de başkentte yirmibir pâre top atışı yapılır.

-Cumhurbaşkanı Anıtkabir'i ziyaret ederek çelenk koyar; cumhurbaşkanlığında tebrikleri kabul edilir, törene katılanların ve halkın bayramı kutlanır. Zafer Bayramı resepsiyonu Cumhurbaşkanı tarafından verilir.

-Başkent dışında Atatürk anıt veya büstüne mülki idare amiri, garnizon komutanı ve belediye başkanı tarafından çelenk konulur. Mülki idare amiri makamında garnizon komutanı ve belediye başkanı ile birlikte tebrikleri kabul eder. Törene katılanların ve halkın bayramı kutlanır, İstiklal Marşı ile birlikte bayrak göndere çekilir. Tören geçişi mülki idare amiri, garnizon komutanı ve belediye başkanı tarafından şeref tribününden selamlanır. Zafer Bayramı resepsiyonu vali tarafından verilir.

#30 Ağustos
#30 Ağustos resmi tatil mi
#Resmi tatil günleri
6 yıl önce