|

Diyet Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Sağlıklı bir yaşam sürmek amacıyla kilolarınızdan kurtulmak, daha fazla ince görünmek ve bedeninize uymayan eski kıyafetlerinizi yeniden giyebilmek istiyor, ancak başlamış olduğunuz diyeti birkaç gün içinde bırakıyorsunuz ve kilo verme konusundaki kararlı duruşunuzu birkaç gün sonra kaybediyorsunuz. Uzman diyetisyenler, diyet uygulama becerisini kazanmanın yollarını ve nasıl zayıflanır sorusunun yanıtlarını anlattı.

iLAN
16:17 - 12/09/2018 Çarşamba
Güncelleme: 16:04 - 15/03/2019 Cuma
Diğer
sağlıklı yaşam
sağlıklı yaşam

Uzmanlar pazartesi günü diyete başlayan kişiler, birkaç gün diyet yaparak ardından yemek konusunda atak yaşayarak diyetlerini bozmaktadırlar. Bu kişiler diyeti bırakarak pişmanlık duygusu yaşayarak tekrar diyete başlamaktadırlar. Yaşanan bu olayın 2 temel sebebi; kişilerin kendilerine uygun diyet yapmamaları ve diyet uygulama becerisini kazanamamış olmalarıdır.

Detaylı bilgi için tıklayınız;
Şok Diyetler Önerilmiyor
Açlık yaşayan bir kişi devamlı yemek yemeyi düşünerek yemeğin ölçüsünü kaçırmaya başlar. Son zamanlarda hızlı kilo vermek amacıyla ''şok'' diyetler oldukça popüler bir hal almaya başladı. Hızlı bir şekilde kilo vermek ve bir an önce forma girmek isteyenler şok diyetleri uygulamaktadır. Kişiyi aç bırakan bu diyetler, ardından iştahı olduğundan fazla açarak kısa sürede kişi diyete veda edip eski yeme alışkanlığına dönüyor ve
zayıflama
olmadan kilo almaya başlıyor. Daha sonra pişmanlık yaşayarak yeniden diyete başlıyor ve uzmanlar bu zararlı işe yaramayan diyetleri asla tavsiye etmiyorlar.
Doğru Diyetle Aç Kalmadan Zayıflayın

Doğru diyeti uygularsanız hem aç kalmazsınız hem de öğününüzü atlamadan düzenli yeme alışkanlığı kazanırsınız. Ağız tadınıza ve yeme alışkanlığınıza uyarak bu şekilde düzenlenen diyetleri uygulamak kilo vermenizi kolaylaştıracaktır.

Yemeği Farkına Vararak ve Yavaş Yiyin

Genellikle yemekleri çok hızlı yiyoruz ve yediklerimizin farkına varmıyoruz. Hâlbuki beynimizin algıladığı ''doydun'' sinyali yemeğe başladıktan 20 dakika sonrası beyine ulaşmaktadır. Şayet 5-10 dakika içinde öğünümüzü tamamlıyorsak tabağımız bitse bile hala kendimizi aç hissediyoruz. Bu şekilde daha fazla yemek yemiş oluyoruz. Öğünlerimizi farkında olarak yavaş yavaş ve çok çiğneyerek yersek daha çok yemek yeme hissimiz azalacaktır.

Duygusal Yemek Yemenin Önüne Geçmelisiniz

Olumsuz ve kötü bir duygudan kurtulmak amacıyla yemek yiyorsanız, çok fazla oranda yemek yeme ihtimaliniz artacaktır. Hâlbuki yemek yeme kötü duyguları yalnızca kısa bir süreliğine giderecektir. Daha sonra kilo almadan dolayı yaşanan pişmanlık ile birlikte duygusal anlamda yemek yeme yeniden başlayacaktır. Bu gibi durumlarda dışarı çıkıp yürüyüş yapmalı ya da kendinizi oyalayacak başka bir hobi bulmanız işinize yaracaktır.

Zayıf Olan Kişiler Gibi Düşünebilirsiniz

Davranışlarımızı kendi düşüncelerimiz yönlendirmektedir. Yemek yeme ile ilgili zayıf olan kişiler gibi düşünebildiğimiz zaman, diyet yaparken sergilediğimiz davranışları yönlendirme imkânımız olabilir. Bu şekilde daha kararlı ve daha dikkatli bir biçimde yeme alışkanlığımızı kontrol altında tutabiliriz.

Göbek Bölgesinden Muzdarip Olanlar da Beslenme Şeklini Yoluna Koymalıdır
Aynaya baktığımızda fala kilolarımızın göbek bölgemizde toplandığını gördüğümüz anda çeşitli yollar aramaya başlarız. Oysaki bunun için farklı farklı yollara başvurmaya gerek yoktur. Bazı kolay değişiklikler ve azimle
göbek eritme
konusunda başarıya ulaşabilirsiniz.

Herkes göbek nasıl eritilir sorusunun cevabını bulmaya çalışıyor. Aslında hayatımızda yapacağımız birkaç değişiklikle birlikte bundan kurtulmamız mümkün. Tüketmemiz gereken gıdalar arasında lifli besinler, sebzeler ve şeker oranı düşük meyveler ile sebze suları bulunmalıdır. Trans yağ içeriği olan yiyeceklerden ve işlenmiş hazır gıdalardan uzak durmamız gerekir. Hazır meyve suları tüketmeyip kendi hazırlamış olduğumuz meyve sularını içtiğimizde kalori oranı daha düşük olacaktır ve bu önlemleri alırsak göbek bölgesindeki yağlardan kurtulmamamız daha da kolaylaşacaktır.

Diyet Uygulama Becerisini Kazanmalısınız

Kişinin kendine uygun ve doğru diyet yapması, sürekli kısır döngü haline gelen zayıflama konusunda daha başarılı olmasını sağlayacaktır. Etrafımızda bu konuda istikrarlı olan insanlarla konuşup kendinizi motive ederseniz zayıflamak için daha iyi bir yol kat etmiş olursunuz.

Diyet uygulama becerisini kazanmanın yanında spor alışkanlığını da kazanmamız gerekmektedir. Bahane üretip üşenmeden ve zaman yaratarak spor yapma konusunda istikrarlı olmanız gerekir. Bu alışkanlığı kazandığınızda nasıl daha hızlı kilo verdiğinizi ve aradaki farkı göreceksiniz. Yalnızca kalori azaltarak uzun vadeli olarak kilo veremezsiniz. Bunu egzersiz ve sporla desteklediğinizde sonuca daha da yaklaşacaksınız ve sağlıklı bir şekilde vücudunuz şekil alarak kilo vermeye başlayacaksınız. Özellikle
göbek eritme yolları
arayanlar bunları uyguladıklarında farkı göreceklerdir.

Sürekli aynı şeyleri yiyerek ve kendinizi aşırı derecede kısıtlayarak da kendinizi diyetten bıktırmamanız gerekir. Tek tip besine dayanan diyetler sizi zamanla zorlayacaktır. Güçsüz ve keyifsiz hissetmeye başlarsınız ve diyetinizi yarım bırakma olasılığınız artar. İlk olarak sevdiğiniz yiyeceklerle başlamalı ve kalorisini ayarlayarak tüketmelisiniz. Diyetinizde çeşitliliğe yer verirseniz yapılan diyetten bıkmazsınız. Sürekli aynı listeyi uygulayıp kilo vermeniz kendinizde bıkkınlığa yol açıp diyeti bırakmanıza neden olacaktır. Bu yüzden diyet listenize mevsiminde olan düşük kalorili sebze ve meyve ekleyerek listenizi çeşitlendirmelisiniz.

Yapmış olduğunuz diyeti istikrarlı bir şekilde uyguladığınızda, artık bir yaşam şekli haline geldiğini görecek ve daha sağlıklı kalarak fazla kilolarınızdan zorluk yaşamadan keyifle kurtulabilmeniz mümkün olacaktır.

#diyet
#sağlık
#sağlıklı zayıflama
6 yıl önce