|

e-Devlet giriş ekranı

e-Devlet üzerinden tüm sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Vatandaşlar için hazırlanmış bu özel portal üzerinden işlemlerinizi gerçekleştirmek için kurumların ayağına gitmenize gerek yok. Alacağınız bir şifre ile sisteme giriş yapabilir ve işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Yeni Şafak
09:45 - 20/03/2017 Pazartesi
Güncelleme: 09:47 - 20/03/2017 Pazartesi
Diğer
e-Devlet giriş ekranı
e-Devlet giriş ekranı
e-Devlet

son zamanların en çok tercih edilen uygulamalarından biri. Hem internet sitesi hem de mobil uygulamaları en çok kullanılanlar arasına girmeye başladı. YSK seçmen sorgulama, trafik cezaları, askerlik yerleri veya resmi işlemler sistem üzerinden kolayca çözülüyor. Sizler de oturduğunuz yerden işlem yapmak ve sisteme

giriş

yapmak istiyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz.





Açılan sayfa üzerinden T.C. kimlik numaranızı girebilir ve daha sonrasında şifrenizi girebilirsiniz. Henüz bir şifreniz yoksa PTT'lerden alabileceğiniz bir şifre ile ilk girişi sağlayabilirsiniz.



Hemen hemen tüm hizmetlerin bulunduğu e-Devlet üzerinde işlemleri ise gerçekleştirmek oldukça basittir.



Adli sicil kaydı sorgulama, SSK sorgulama, borç ceza sorgulama, vergi cezası sorgulama, KYK burs ve kredi başvuruları, nüfus değişiklikleri ve birçok işlem gerçekleştirilebilmektedir.



Son gelen güncellemelerle birlikte bankaların internet bankacılığına da e-Devlet üzerinden erişim sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda vatandaşların da her zaman ihtiyacı olan MHRS randevu sistemi de e-Devlet üzerindeki yerini aldı.



Sisteme giriş yapan kullanıcılar MHRS randevu sistemini kullanarak ilgili oldukları bölgelerde randevularını alabilirler.



Bazı hizmetler için mobil imza onayı gerekebilir. Bu işlemler operatörlerinize göre farklı ücretlendirmeler de gösterebilir.



Mobil İmza Kullanımı


Mobil İmza, cep telefonu ve GSM SIM kart kullanılarak 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu ve ilgili yasal mevzuata uygun olarak ıslak imza niteliğinde güvenli bir biçimde elektronik imza işlemi yapılmasına imkân sağlayan uygulamadır.



e-Devlet Kapısında mobil imza kullanımı için e-Devlet Kapısınca herhangi bir ücret talep edilmezken, GSM operatörleri tarafından bir ücretlendirme mevcuttur. Mobil İmza ücretlendirmesi hakkında Turkcell, Avea ya da Vodafone'dan bilgi edinebilirsiniz.



Elektronik imza nedir?


Elektronik imza, elektronik ortamda bulunan bir belgeye eklenerek imzalayanın kim olduğunu belirlemeye yarayan veridir. 5070 Sayılı Kanun uyarınca e-imza, ıslak imza ile eşdeğerdedir. E-imza sertifikası dağıtmaya yetkilendirilmiş kuruluşlar tarafından dağıtılan sertifikalar kullanılarak imzalama işlemi yapılır.



Elektronik imzanız bir akıllı kart üzerinde size ulaştırılmaktadır. İmza kartınızı standart bir akıllı kart okuyucusuna takarak sisteme giriş yapılabilmektedir.





#e-Devlet
#e-Devlet giriş
#Turkiye.gov.tr
7 yıl önce