|

Kurban Bayramı ne zaman? 2017 Kurban Bayramı tarihi

Kurban Bayramı ne zaman? Müslümanların iki kutsal bayramından birisi olan Kurban Bayramı ne zaman, hangi gün? soruları şimdiden merak edilmeye başlandı. Hz. İbrahim'den (a.s.) bu yana süre gelen Kurban kesme ibadeti Kurban Bayramı ile İslamda daha büyük bir seviyeye taşınmıştır. Peki 2017 Kurban Bayramı tarihi hangi gün?

Yeni Şafak
10:12 - 26/07/2017 Çarşamba
Güncelleme: 10:13 - 26/07/2017 Çarşamba
Diğer
​Kurban Bayramı ne zaman? 2017 Kurban Bayramı tarihi hangi gün? İşte soruların yanıtları...
​Kurban Bayramı ne zaman? 2017 Kurban Bayramı tarihi hangi gün? İşte soruların yanıtları...
sorusu tatil planları yapanlar tarafından şimdiden merak ediliyor.
, İslamda teslimiyeti ve itaati simgelemektedir. İçerisinde birçok hikmeti barındıran Kurban Bayramında Müslümanlar Allah'ın rızasını gözeterek kurban kesiyorlar. Peki
hangi gün? İşte ayrıntılar...

2017 KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kurban Bayramı ile Hac mevsimi ilişkisi olduğundan Kurban Bayramı için geri sayım başladı. Kurban Bayramı tarihleri bu sene 01 Eylül- 04 Eylül arasına denk geliyor.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ NE ZAMAN VE KAÇ GÜN OLACAK?

Kurban Bayramı, her yıl biraz daha gerileyerek yaz aylarına doğru çekilmeye başladı. Bu yıl, 31 Ağustos Perşembe günü Arefe olarak kabul edilecek. 01 Eylül- 04 Eylül arası ise Kurban Bayramı'nın dört günü olacak. Yani bu yıl, arefe günü de dahil edilirse Kurban Bayramı 31 Ağustos Perşembe günü başlayıp 04 Eylül Pazartesi günü son bulacak.

* 31 Ağustos Kurban Bayramı Arifesi (Perşembe)

* 1 Eylül Kurban Bayramı 1.gün (Cuma)

* 2 Eylül Kurban Bayramı 2.gün (Cumartesi)

* 3 Eylül Kurban Bayramı 3.gün (Pazar)

* 4 Eylül Kurban Bayramı 4.gün (Pazartesi)

KURBAN BAYRAMI NEDİR VE ÖNEMİ NEDİR?

Kurban Bayramı günleri, Hz. İbrahim’in duasıyla müminlerin tek yürek, tek vücut oldukları, aynı iman ve aynı ruhla mübarek ve mukaddes topraklara geldikleri, tek parça örtülerine bürünerek her türlü ayrıştırıcılığı bıraktıkları, tek merkezde, Kâbe’de tavaf ettikleri, tek meydanda, Arafat’ta toplanarak hac farizasını yerine getirdikleri mübarek zaman dilimleridir.

Kurban Bayramı günleri aynı zamanda bütün müminlerin İbrahimî bir arayışla Rabbimizin kendilerine lütfettiği nimetlere şükranlarının bir ifadesi olarak Kurban ibadetini eda ettikleri mübarek vakitlerdir.

Bu bayrama adını veren Kurban; Hz. İbrahim ve Hz. İsmail örneğinde olduğu gibi ilâhî emirlere kayıtsız teslimiyet göstergesi, hak yolunda fedakârlığın bir nişanesi, Allah’ın bize lütfettiklerinden onun hoşnutluğu için verebilmenin hâl ile ifadesidir.

Kurban, sahip olduklarımızı fakir ve ihtiyaç sahipleriyle paylaşmanın tadına varma fırsatı, katılaşan kalplere, hayatın ve varoluşun gerçek anlamını unutan zihinlere öze dönüş çağrısı içeren bir hikmetler bütünüdür.

Kurban, Allah’a, yüce ve ilâhî olan her şeye yakın olma arayışıdır. Nitekim Cenab-ı Hak, şöyle buyurur:

“Allah’a kurbanlarınızın ne etleri ulaşır, ne de kanları. Ona ulaşan takvanızdır...” (Hac, 37)

Kurbanlarımız Rabbimize yakınlığa vesile olsun. Bayramımız mübarek olsun.

KURBANLIK FİYATLARI DEĞİŞME

Sivas Ticaret Borsası (STB) Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, Gıda Tarım ve ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın kurban fiyatlarıyla ilgili açıklamasına destek vererek, "Sayın Bakanımıza destek olmak amacıyla Sivas’taki kurbanlık fiyatlarında artış yapmıyoruz" dedi.STB Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurban fiyatlarıyla ilgili olarak basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Başkan Hastaoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın,’Kurbanlık fiyatlarını rahatlatmak için kolumuzu değil, vücudumuzu, canımızı ortaya koyacağız. Kurban Bayramı’nda bütün vatandaşlarımızın bütçelerine uygun kurban kesimi yapmaları da hepimizin arzusu’ sözlerini hatırlatarak, "Sayın Bakanımıza destek olmak amacıyla Sivas’taki kurbanlık fiyatlarında artış yapmıyoruz" dedi.Et fiyatlarına yüzde 15 zam gelmesine rağmen besiciler ile yapılan toplantı sonrası kurbanlık fiyatlarına zam yapmama kararı aldıklarını belirten,"Hastaoğlu,"Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde ilimizdeki besicilerle yapılan toplantı sonucunda, besicilerimiz bu sene fedakarlıkta bulunarak, et fiyatlarına yüzde 15 zam gelmesine rağmen kurbanlık fiyatlarına zam yapmayacaklar. Gösterdikleri duyarlı davranış için besicilerimize teşekkür ediyorum. Geçen sene canlı kilogram fiyatı 20 TL olan tosun yine 20 TL’den satılacak. Dişi koyun 16 TL, erkek koyun 18 TL, kombinalardaki kesim ücretleri ise büyükbaş için 350 TL, küçükbaş için 50 TL, parçalama ücreti 200 TL, et çekim ücreti ise 1 TL olarak belirlenmiştir. Sivaslı hemşehrilerim belediyelerimizin gösterdiği yerlerde kurulan kurban pazarlarından veya besi çiftliklerinden gönül rahatlığıyla kurbanlarını alabilirler. Hayvan kesimleri için ise Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan ruhsat alınmış mezbaha ve kombinalar veya belediyelerimizce belirlenen geçici kesim yerleri tercih edilmelidir" dedi.

KURBAN ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

Kurban alınırken dikkat edilmesi gerekenler hakkında da bilgi veren Hastaoğlu, "Hemşehrilerimizden küpesi olmayan hayvanları almamalarını konusunda dikkatli olmalarını özellikle rica ediyorum. Veteriner sağlık raporu olmayan, çok zayıf olan, Gebe veya yeni doğum yapmış olan, yüksek ateşi olan, çok genç ve etleri olgunlaşmamış olan, kılları karışık ve mat halde olan, Bakışları ve dış görünümü canlı olmayan, salya akıntısı bulunan, uzuvları eksik olan hayvanlar satın alınmamalıdır" şeklinde konuştu.


#Kurban Bayramı
#Kurban Bayramı ne zaman?
#Kurban Bayramı hangi gün?
#Kurban Bayramı tarihi
#2017 Kurban Bayramı
#Kurban Bayramı tatili
#2017 Kurban Bayramı günü
7 yıl önce