|

Mebbis öğretmen giriş ekranı! MEBBİS nedir? mebbis.meb.gov.tr

Mebbis öğretmen giriş ekranı için haberimize bakabilirsiniz. MEBBİS nedir? sorusunun yanıtını ayrıntılı olarak sizlerle paylaşıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) kapsamında öğretmenler için geliştirilen bu sistemden başvuru ya da kayıt gibi bir çok işlem yapılabiliyor. Öğretmenler Mebbis girişi yapmak için aşağıda verdiğimiz mebbis.meb.gov.tr adresini kullanabilirler. İşte detaylı bilgiler.

Yeni Şafak
23:18 - 1/06/2016 Çarşamba
Güncelleme: 20:19 - 1/06/2016 Çarşamba
Diğer
MEBBİS öğretmen giriş

ekranını haberimizden görebilirsiniz.

Mebbis nedir?

diye merak edenler buradan merak edilen tüm cevapları öğrenebilirler. Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) olarak adlandırılan ve öğretmenlerin bir çok işlemini yapabildiği

Mebbis

sistemine

giriş yap

mak için buradaki mebbis.meb.gov.tr adresini kullanabilirler. Öğretmenler

Mebbis

sistemine kullanıcı adı ve şifreleri ile giriş yapabilirler.

MEBBİS

hakkındaki detaylı bilgileri buradan görebilirsiniz. İşte ayrıntılı açıklamalar.



paneli için tıklayınız



MEBBİS nedir?


Mebbis

kelimesinin anlamı; Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri demektir. MEB tarafından öğretmenlere özel olarak oluşturulan bu sistem, bu sene içerisinde yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Sistem içerisinde öğretmenlerin işlerini kolaylaştıracak ve bununla birlikte öğretmenlerin kullanımını zorunlu kılan servisler bulunmaktadır.



İÇİN TIKLA



MEBBİS Kullanıcısı:


Giriş sayfasında hali hazırda kullandıkları MEBBİS kullanıcı adı ve şifreleri ile giriş yapabilirler. MEBBİS Kullanıcıları direkt modül içerisinden de yardım masasına ulaşabilirler. Bunun için MEBBİS içerisinde iken, ilgili modülün araç çubuğunda yer alan “Yardım Masası" simgesine tıklayarak direkt sisteme giriş yapabilir, ilgili modül kodu ve ekran kodu yardım masasına aktarılır.



MEBBİS Kullanıcısı İçin Talep Oluşturma:


Sisteme giriş yapan kullanıcı en soldaki “ANA MENÜ" bölümünden “Sorun Bildir" bağlantısını seçer. 2. Açılan bölümde sol taraftan ilgili birimin altından modül/sistem seçilir. Bu alan zorunludur. 3. Taleple ilgili açıklamalar kısa ve net bir şekilde girilir. (2000 karakter sınırı vardır.) Bu alan zorunludur. 4. İletişim bilgileri alanından “Ekle" düğmesinden iletişim bilgileri eklenir. İletişim bilgilerinden e-posta adresini girmek zorunludur. İletişim bilgileri sistemi ilk kullanımda eklenir, diğer kullanımlarda var olan iletişim bilgileri sistem tarafından otomatik olarak yüklenir. 5. Talep ile ilgili dosya(lar) eklenmek istenirse “TALEP İLE İLGİLİ DOSYALAR" alanından “Dosya Seç" düğmesi kullanılarak dosya seçildikten sonra “Ekle" düğmesine basılır. Dosya yükleme işlemi başarılı ise listeye eklenir. Birden fazla dosya yüklemek mümkündür. Her dosya için bu işlem tekrarlanmalıdır. Eklenebilecek dosya türleri “docx,doc,ppt,bmp,png,xls,pdf,txt,jpeg,jpg,pps,rar,zip" olup, azami dosya boyutu her dosya için 5 MB(megabayt) tır. En fazla yüklenebilecek dosya sayısı 10 dur. 6. “Gönder" düğmesine tıklanarak talep ilgili birime gönderilir.



MEBBİS içinde bulunan modülleri:


-Devlet Kurumlari Modülü



-e-Yatırım İşlemleri



-Meis Modülü



-Meis Sorgu Modülü



-e-Alacak Modülü



-e-Burs Modülü



-Evrak Modülü



-Tefbis



-Kitap Seçim Modülü



-Döner Sermaye Modülü



-EgiTek Sınav Modülü



-Sosyal Tesis Modülü



-e-Mezun



-İlköğretim Kurum Standartları Modülü



-Özel MTSK Modülü



-Özel Öğretim Kurumları Modülü



-Özürlü Birey Modülü



-RAM Modulu



-TKB Modülü



-Performans Yönetim Sistemi



-MEB İnternete Erişim Modülü



-Öğretmenevi Faaliyet Modülü



-Faaliyet Modülü



-Yönetici Modülü



-Okul Gelişim Programı Modülü



-Mal,Hizmet ve Yapım Harcamaları



MEBBİS Hizmetleri:


-e-Okul



-e-Akademi



-Halk Eğitim



-Açık Öğretim Kurumları



-e-Yurt



-e-Taşınır



Mebbis öğretmen giriş ekranı için haberimize bakabilirsiniz. MEBBİS nedir? sorusunun yanıtını ayrıntılı olarak sizlerle paylaşıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) kapsamında öğretmenler için geliştirilen bu sistemden başvuru ya da kayıt gibi bir çok işlem yapılabiliyor. Öğretmenler Mebbis girişi yapmak için aşağıda verdiğimiz mebbis.meb.gov.tr adresini kullanabilirler. İşte detaylı bilgiler.

#MEBBİS
#Mebbis öğretmen giriş
#MEB
#Mebbis nedir
8 yıl önce