|

Resmi Gazete atamaları: 491 mülki idare amirin yeri değişti, 72 general ve albay yeni görev yerlerine atandı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla 24 Ağustos gece yarısı yayımlanan atama kararıyla; 491 ismin görev yerleri değiştirildi, 255 kaymakamın ataması yapıldı. Jandarma Genel Komutanlığı'nda da 72 general ve albay yeni görev yerlerine atandı. İşte 24 Ağustos Resmi Gazete atama kararları listesi.

09:14 - 24/08/2023 Perşembe
Güncelleme: 09:26 - 24/08/2023 Perşembe
Yeni Şafak
Resmi Gazete atama kararları
Resmi Gazete atama kararları

Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararnameyle 491 mülki idare amirinin görev yerleri değiştirildi. Jandarma Genel Komutanlığı'nda da 72 general ve albay yeni görev yerlerine atandı.

Atama kararıyla 255 kaymakamın ataması gerçekleştirildi. Ankara'da 6 vali yardımcısı ve 9 kaymakam, İstanbul'da 6 vali yardımcısı ve 14 kaymakam, İzmir'de 5 vali yardımcısı ve 5 kaymakamın ataması yapıldı. 42 ilin jandarma komutanları değişti, 13 general ve albay terfi ettirildi.

Deprem bölgesinde 7 ilin jandarma komutanı değişti

Ankara İl Jandarma Komutanlığına Tümgeneral Recep Yalçınkaya, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığına Tümgeneral Selçuk Yıldırım, Adana'nın İl Jandarma Komutanlığına Tümgeneral Coşkun Sel, Trabzon'un İl Jandarma Komutanlığına Tuğgeneral Mustafa Erdem getirildi.

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı'na Tümgeneral Şakir Uslu atandı. Deprem bölgesinde 7 ilin jandarma komutanları da değişti. Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda da 1 albay tuğamiralliğe terfi ettirildi ve yeni görevine ataması yapıldı.



#resmi gazete
#resmi gazete atama kararları
#tsk atamaları
#vali yardımcısı atamaları
10 ay önce