|

Hakaretlerinin hesabını verecek

Seçim sonuçlarını hazmedemeyen CHP yanlılarının depremzedelere yönelik hakaret içeren paylaşımları tepki çekti. AK Parti için oy kullanan depremzedelere hakaret ederek provokatif paylaşım yapanlar hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı re’sen soruşturma başlattı.

Burak Doğan
04:00 - 17/05/2023 Çarşamba
Güncelleme: 04:12 - 17/05/2023 Çarşamba
Yeni Şafak
Ayşegül Didem (solda) Mehmet Yıldırım (sağda)
Ayşegül Didem (solda) Mehmet Yıldırım (sağda)

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, depremlerden etkilenen bölgelerden AK Parti için oy kullanan depremzedelere hakaret ederek provokatif paylaşım yapanlar hakkında re’sen soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında Tiktok’ta “@bonus.men” rumuzlu kullanıcının deprem bölgesinde seçime katılan ve oy veren depremzedelere yönelik ağır hakaret, saldırı, tahrik ve provokasyon içeren video paylaştığı belirlendi.

Yapılan incelemede “@bonus.men” isimli kişinin Diyarbakır/Bismil nüfusuna kayıtlı Mehmet Yıldırım olduğu öğrenildi. Yıldırım’ın geçen yıl yurt dışına çıktığı ve Almanya’da ikamet ettiği öğrenildi. Savcılık, dönercilik yapan Yıldırım hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçundan soruşturma başlatılarak, gözaltı kararı verildi.

“SEÇİME KADAR BASKI GÖRECEKSİNİZ”

TikTok’ta yayın yapan Ayşegül Didem Doğan ise depremzedelere ‘vatan haini’ diyerek saldırdı.

Doğan, “Siz vatanı sattınız. Türk halkı sizin için bir şey yapmaz bundan sonra. ‘Nereye oy verdin?’ diye sorar. Ben bir CHP’li olarak Amerika’da gezerken karşıma bir AKP’li olarak çıkıp yardım istemeyin. Maymun gözünü açtı. Bundan sonra siz benim için yoksunuz. Bu baskıyı seçime kadar göreceksiniz. Kazanırsak affederiz. Kazanmazsak sonsuza kadar böyle” şeklinde skandal tehditlerde bulundu.



#Depremzedeler
#Seçim
#Ayşegül Didem Doğan
#Mehmet Yıldırım
1 yıl önce