|

PKK elebaşı Duran Kalkan'dan Yedili Masa'ya talimat: AK Parti-MHP'yi yıkmak temel gündeminiz olsun

terör örgütü PKK'nın sözde elebaşlarından Duran Kalkan yine Cumhur İttifakı'nı hedef alan açıklamalarda bulundu. Yedili Masa'nın liderlerine çağrı yapan Kalkan, "AK Parti-MHP'yi yıkmayı temel gündemleri yapsınlar" ifadelerini kullandı.

12:14 - 18/04/2023 Salı
Güncelleme: 15:48 - 18/04/2023 Salı
Diğer
PKK elebaşı açık açık Kılıçdaroğlu'na oy istedi.
PKK elebaşı açık açık Kılıçdaroğlu'na oy istedi.

14 Mayıs seçimleri öncesi terör örgütü PKK açık açık Kemal Kılıçdaroğlu için oy istiyor. Terör örgütü PKK'nın sözde elebaşlarından Duran Kalkan, PKK'nın kanalına yaptığı açıklamada yine 14 Mayıs seçimleri öncesi Cumhur İttifakı'nı hedef aldı.

Öcalan'a özgürlük söylemi

AK Parti ve MHP'yi yıkmayı hedeflediklerini vurgulayan Kalkan, Yedili Masa'ya da mesaj vererek,
"Çağrı yapıyorum; AK Parti-MHP'yi yıkmayı temel gündemleri yapsınlar"
dedi.

Duran Kalkan Bebek katili Öcalan için de tecridin kırılmasını ve özgürlüğü istedikleri söylemlerini yineleyerek açık açık Kılıçdaroğlu'na oy istedi.

PKK'da MİT korkusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iktidarda kalması durumunda PKK'nın daha zor günler geçireceğini işaret eden PKK elebaşı Duran Kalkan, şunları söyledi:

"Biz bütün özgürlükçü ve demokratik güçleri destekliyoruz. AKP-MHP faşizmini yıkacağız. Bu faşizm yıkılacak. Bunu herkes de söylüyor, biz de söyledik. Tecridi kaldıracağız. AKP-MHP, MİT'i seferber etmiş. PKK yönetimini bulmak ve vurmak için seferber olmuşlar. Oradan alacakları sonuçla 14 Mayıs'ı kazanmak istiyorlar. Bu çok açık."

Masa'ya destek mesajı: Güçlenecekler inanıyoruz

Yedili koalisyona desteğini yineleyen PKK elebaşı daha önce de şöyle konuşmuştu:
"Muhalefet vardı, Altılı Masa. Bir iç karışıklık yaşadı. Onlara çok değinmeyelim. Birliklerini güçlendirecekler inancındayız. Daha da büyütebilirler. Önleri açıktır. Ben her zaman söyledim. AK Parti, MHP'ye karşı sekiz yıldır en büyük mücadeleyi PKK ve HBDH yürüttü."

HDP'li Buldan Kılıçdaroğlu'nu işaret etti

HDP Eş Başkanı Pervin Buldan yaptığı yeni açıklamada,
"Bayramdan sonra yapacağımız mitinglerimizde sizlere cumhurbaşkanının ismini de söyleyeceğiz. Hangi cumhurbaşkanına oy vereceğinizi açık açık ilan edeceğiz, gerçi sizler biliyorsunuz"
dedi.
  • Terör örgütü PKK'nın sözde üst düzey yöneticileri Duran Kalkan, Mustafa Karasu, Sabri Ok, Bese Hozat, Murat Karayılan ve Cemil Bayık daha önce yaptıkları açıklamalarla Kılıçdaroğlu'nun yanında olduklarını bildirmişlerdi.

#PKK
#Duran Kalkan
#Yedili Masa
#seçim
#14 mayıs
1 yıl önce