|

Sancaktepe’ye kadın eli değecek

Cumhur İttifakı AK Partili Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Şeyma Döğücü, seçim çalışmalarına devam ediyor. Sancaktepe’ye kadın elinin değeceğini dile getiren Döğücü ulaşımdan akıllı şehre kadar her alanda ilçenin merkez olmayı hak ettiğini söyledi. ‘Sancaktepe için canla başla’ sloganıyla gece gündüz demeden çalışan AK Parti Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Av. Şeyma Döğücü, Sancaktepe’ye kadın elinin değeceğini söyledi. İlçenin sosyal yaşamda, eğitimde, üretimde, teknolojide, yatırımda, sağlıkta ve gençlikte merkez olmayı hak ettiğini dile getiren Döğücü, 1 Nisan’dan itibaren bu hedefler doğrultusunda çalışmalara hız kesmeden başlayacaklarının altını çizdi.

Yeni Şafak
21:40 - 31/03/2019 Sunday
Güncelleme: 01:47 - 30/03/2019 Saturday
Yeni Şafak
​Cumhur İttifakı AK Partili Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Şeyma Döğücü
​Cumhur İttifakı AK Partili Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Şeyma Döğücü

Sancaktepe’de hem çalışan kadınlara hem de ev hanımlarına yönelik çeşitli projelerini dile getiren AK Parti Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Av. Şeyma Döğücü, “Kadınlar için çok güzel düşüncelerimiz var. Kadınların el emeğini değerlendirmek için ‘Kadın Emeği Pazarı’ kuracağız. Kadın Emeği Pazarı’nda sizlerin emeğinizi sergileyip, ihtiyaç duyanlara satıp oradan para kazanacağınız alanlar olacak. Evde çok güzel yemek yapan hanımlar var. Çocuklar sağlıksız beslenmesin diye çalışan hanımlarla ev hanımlarını buluşturacağız ve onların birbirlerine kazan-kazan modunda çok güzel faydası olacak. Ayrıca çok güzel hobi bahçelerimiz olacak. İçinde küçük küçük evlerin bulunduğu bahçeleri sizlere bir süreliğine vereceğiz. Orada ekip biçeceksiniz. O ekip biçtiklerinizi de hemen yanında kurulacak ekolojik pazarda satışını sağlayacaksınız” dedi.

HER MAHALLEYE BİR KREŞ

Çalışan kadınlara güzel bir imkan sunmak için her mahalleye bir kreş açacaklarına değinen Şeyma Döğücü, çalışan anne ve babaların iş verimini, çalışanların kuruma bağlılığını artıracak ve aile refahını geliştirerek, çocukların zihinsel, psiko–sosyal gelişimlerini tamamlamalarına yardımcı olmak için her mahalleye kreş yapılmasını planladıklarına değindi. Döğücü, “
Çalışan anne ve babalar işe giderken çocuklarını gönül rahatlığıyla bırakabilecek ve çocuklar okul öncesi kaliteli bir eğitim alabilecek
” dedi.

‘FİKİR İÇİN KULUÇKA MERKEZİ’

Girişimci gençlere masa, sandalye, telefon gibi ihtiyaçlarını temin edeceklerini ve onlar kendi işlerini kurup bir düzene oturtana kadar onların yanında destekçisi olacaklarını dile getiren Şeyma Döğücü, Sancaktepeli gençlerin fikir üretip, bunları hayata geçirebilecekleri Kuluçka Merkezleri açacaklarını ifade etti. Döğücü sözlerini şöyle sürdürdü; “
Gençler için Kuluçka Merkezi, yani fikir üretme merkezleri hazırlayacağız. Cocuklarımız da orada geleceğe dair projeler üretecek
” diye konuştu.

GENÇLER SÖZ SAHİBİ OLACAK

Gençlerin dünyaya teknolojik imkanlardan dolayı çok farklı ve hızlı bakabildiklerini dile getiren Belediye Başkan Adayı Şeyma Döğücü şöyle devam etti; “Bizim geleceğimiz, yaptıklarımız, çabalarımız sizlerin bunu sürdürmesi için. Sadece biz yapıp bırakırsak hiçbir şey olmaz.
Sancaktepe’de biz gençlerimizle çok fazla bir araya geleceğiz. Biz sizlere belki tecrübelerimiz aktarıyoruz ama sizlerden de çok şey öğreniyoruz. Siz dünyaya teknolojik imkanlardan kaynaklı çok farklı ve hızlı bakabiliyorsunuz. İşte bizim bu hız ve enerjiye çok ihtiyacımız var.
Sancaktepe’nin genç nüfusunun enerjisini ilçe yönetimimizde fiziksel ve düşünsel anlamda yansıtmamız lazım. Sancaktepe gelişecek, güzelleşecek. Yarın iyi bir oy oranıyla çıktığımızda her türlü enerjimizi ve çalışmamızı Sancaktepemize yönlendireceğiz.”

Sancaktepe güzelleşecek

Sancaktepe’ye yapılacak çevre projeleri ile ilçenin görünümünün yeniden şekilleneceğini dile getiren AK Parti Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Av. Şeyma Döğücü, “Eyüpsultan Mahallesi’nde 150 bin metrekarelik bir alana millet bahçemiz yapılacak. İçerisinde spor sahaları, kütüphaneler, seminer, eğitim ve sergi salonları, millet kıraathaneleri, mescit, sosyal tesisler olacak. Paşaköy Mahallesi’nde yaklaşık 50’şer bin metrekarelik alanda bir Huzur Bahçesi ve bir Tarım Park yapılacak. Komşularımızın evcil hayvanlarını gönül rahatlığıyla gezdirebileceği, onların kendi doğal alanları içerisinde oyunlar oynayabileceği ve evlerin kapalı alanlarından kurtulabilecekleri Sadık Dostlar Bahçesi yapacağız” ifadelerini kullandı.


Ulaşımda devrim yaşanacak

İlçe içerisindeki trafiği rahatlatacak pek çok yeni projeyi açıklayan Döğücü Üsküdar-Sancaktepe Metrosu’nun da en kısa zamanda yapılacağını belirterek şöyle devam etti;

“Yakacık Caddesi ve Osmangazi Caddesi arasındaki yoğun trafiğin engellenmesi, trafiğin hızlı bir şekilde akmasını sağlamak ve Samandıra’nın olumsuz trafiğini rahatlatmak için iki caddemizi birbirine bağlayacak 20 metre genişlikte, 2 bin 600 metre uzunluğunda yol projemiz var. Köklü bir çözüm için kavşaklara ve güzergahlara kameralar yerleştirerek sorunun nereden kaynaklandığını belirleyen ve ona göre çözümler getiren bir teknolojiyle ilçemiz içerisindeki trafiğe bir düzen getirmeyi planlıyoruz. Bunun dışında hep duyduğumuz Üsküdar-Sancaktepe Metro projemiz var. Bu proje için Binali Başkanımız söz verdi. Biz de bunun takipçisi olacağız ve yeni baştan hızlı bir şekilde başlayarak toplu ulaşımımıza çok büyük bir rahatlama getireceğiz.”


Park sorunu ortadan kalkacak

Sancaktepe’nin park problemini kapalı otoparklar ile rahatlatacaklarını belirten Döğücü, “
Sarıgazi’ye kent meydanı ve alt geçit yapacağız. Sarıgazi girişindeki trafiği rahatlatmak bizim boynumuzun borcu. Ulaşımın duayeni Binali Başkanımız ile birlikte trafik yoğunluğunu çözeceğiz. Otoparklarımız ne yapıp edip çoğaltacağız. Büyükşehrimizin bu konuda ciddi çalışmaları var. Hem büyükşehrin hem bizim projelerimiz ile Fatih Mahallesi başta olmak üzere otopark sorununu rahatlatmak için elimizden geleni yapacağız. Sarıgazi Mahallesi Namık Kemal Caddesi üzerinde 9 bin 300 metrekarelik alanda 270 araç kapasiteli katlı otopark ve üzerine de kapalı semt pazarı yapılacak. Sancaktepe İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanına en modern şekilde katlı otoparkımızı yapacağız. Hastaneye gelen vatandaşlarımızın gönül rahatlığıyla araçlarını bırakmalarını sağlayacağız
” müjdesini verdi.

Vatandaş spora doyacak

“Sancaktepe’de spor tesislerini çoğaltarak herkesin spor yapmasını sağlayacağız” diyen Döğücü şöyle konuştu; “Çocuklar için kaykay ve paten parkları yapacağız. Parklarımızın için Macera Parkları olacak. Macera Parkları, içerisinde gençlerin keyifle vakit geçirebileceği, kendi aralarında etkinlikler yapabilecekleri bir park olacak. Spor tesislerimizi çoğaltacağız. Özellikle kadınlarımız bizden kendilerine ait spor salonları istediler. Bizde bayanlar için fitness salonları yapacağız. Osmangazi Mahallesi Sadi Sokak’ta bin 638 metrekare alan üzerine kapalı yüzme havuzumuzu yapacağız. Atatürk Mahallesi’nde de kapalı spor tesisi inşa edeceğiz.”


Akıllı şehirlerin üssü olacağız

Sancaktepe’de bilişimle ilgili önemli projeleri olduğunu belirten Döğücü, “Bugüne kadar buraya çok iyi hizmet verilmiş. Bizim bilgi evlerimiz, eğitim sistemimiz olduğu gibi üstüne yenilerini ekleyeceğiz. İlçemizin internet ağında çok büyük gelişmeler olacak. Binali Başkanımızın ilçemiz için ‘bilişim teknolojisinin üssü olması’ şeklinde bir projesi var. Sancaktepe akıllı şehirlerin merkezi olacak” dedi.


22 yeni okul daha geliyor

İlçede tekli eğitime geçip, eğitimin kalitesini artıracaklarını belirten Av. Şeyma Döğücü “Biz ilçemizin gençlerinin geleceğe dair hayallerini geliştirebilecekleri ve üretebilecekleri AR-GE ve İnovasyon Ofisleri kuracağız. Millet kütüphanelerini geliştireceğiz. Çalışan annelerimizin çocukları yalnız kalmasın diye 19 mahallemize 19 kreş yapacağız. İlçemizde tekli eğitime geçeceğiz. Sınıflardaki öğrenci sayısını azaltmak ve kaliteli eğitim için çalışacağız. İlçemize 22 tane yeni okul kazandıracağız” dedi.

  • Şehir hastanesine istihdamda öncelik
  • Sancaktepe’nin gurur projesi olan şehir hastanesi projesiyle hem sağlık turizmini geliştireceğini hem ulaşımın kolaylaşacağı hem de istihdamın artacağını dile getiren AK Parti Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Döğücü, “Şehir hastanemiz Anadolu Yakası’ndaki tek şehir hastanesi olacak. 3 milyon 330 bin metrekarelik bir alana kurulacak. Tamamlandığında da 4 bin 200 yatak kapasitesi ile Avrupa’nın en büyük şehir hastanesi olacak. Bunun için Cumhurbaşkanımıza gönülden teşekkür ediyoruz. Proje ilçemizi cazip hale getirecek ve sağlık turizmine de, istihdamına da çok büyük katkı sağlayacak. Ayrıca bu hastanemizde çalışacakların öncelik olarak Sancaktepeli vatandaşlarımız olmasını sağlayacağız” dedi.
#AK Parti
#Sancaktepe
#Şeyma Döğücü
5 years ago