|

Seçmen listesinde ismi olmayanlar ne yapacak, nereye başvuracak?

Türkiye 14 Mayıs’ta sandık başına gidiyor. Cumhurbaşkanı adaylığı için seçmenler tarafından aday gösterilmek isteyenlerin, Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) başvuru süresi sona erdi. AK Parti ve MHP kurmayları, Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan için Yüksek Seçim Kurulu'na başvuru yapacak. Muharrem İnce ve Fatih Erbakan da YSK'ya cumhurbaşkanlığı başvurusunda bulundu. Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi nedeniyle seçmen listeleri de askıya çıktı. Listelerde ismi olmayanlar nüfus müdürlüklerine başvuruda bulunacak. Peki seçmen listeleri ne zamana kadar askıda kalacak? Seçmen listesinde ismi olmayanlar ne yapacak, nereye başvuracak?

10:11 - 21/03/2023 Salı
Yeni Şafak
2023 SEÇİMİ: SEÇMEN LİSTESİ SORGULA
2023 SEÇİMİ: SEÇMEN LİSTESİ SORGULA

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne ilişkin takvimine göre, seçmen listeleri muhtarlıklarda askıya çıkarıldı.

Seçmen listeleri ne zamana kadar askıda kalacak?

Muhtarlık bölgesi askı listeleri ve tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin askı listeleri, güncellenmek üzere bugün saat 08.00 itibarıyla ilçe seçim kurullarınca askıya çıkarıldı ve itiraz süreci de başladı. Listeler, 2 Nisan'da askıdan indirilecek ve itiraz süreci sona erecek.

Ümraniye Atatürk Mahallesi Muhtarı Temel Mert, yaptığı açıklamada, seçmen listelerini dün İlçe Seçim Kurulundan teslim aldıklarını belirterek, bugün itibarıyla listeleri vatandaşın incelemesine açtıklarını söyledi. Mert, 30 yıldır muhtarlık yaptığını dile getirerek, "Listeleri 3 Nisan'da seçim kuruluna teslim edeceğiz. Vatandaş gelecek, listelere bakacak. Biz onlara yardımcı olacağız. Listede isimleri yoksa, nüfus müdürlüğüne göndereceğiz. İlçe seçim müdürlüğünün nüfus müdürlüğünde elemanları var. Bu konuda kaydı olmayan arkadaşlara yardımcı olacaklar." diye konuştu.

Seçmen listelerine e Devlet üzerinden bakılıyor mu?

Esenevler Mahalle Muhtarı Dursun Yılmaz ise üç dönemdir muhtarlık yaptığını anlatarak, "Seçimlerimiz ülkemize, devletimize, milletimize hayırlı olsun. Listelerimizi aldık, askıya çıkardık. Arkadaşlar, komşular e-Devlet'ten de bakabiliyor, gelip buradan soranlar da oluyor." dedi.

Seçmen listesinden adını ve aile bireylerini kontrol etmek için muhtarlığa gelen Ahmet Özdemir, "Sabah haberlerde seçmen kütüklerinin asıldığını duydum. Muhtarlığa geldim, ismimi arayıp buldum. Ailecek hepsini kontrol ettim. Sıkıntı yok. Vatana, millete hayırlı olsun." ifadelerini kullandı. İsmini muhtarlıktan kontrol eden Necmi Kayır da "Seçmen kütük kayıtlarına bakmaya geldim. İsmimi buldum, herhangi bir sorun yok. Vatana, milletimize hayırlı olsun inşallah." şeklinde konuştu.

#2023 seçimleri
#seçmen listesi
#e Devlet
#seçmen kağıdı sorgulama
1 yıl önce