|

AZİZ YILDIRIM YENİDEN BAŞKAN

Fenerbahçe tarihinin en uzun süreli başkanı olan Aziz Yıldırım, Hulusi Belgü’yle girdiği yarışı da açık ara farkla kazanarak göreve devam etti. 1998'den bu yana F.Bahçe Başkanı olan Aziz Yıldırım, 12. kez koltuğunu korudu

Yeni Şafak
04:00 - 1/06/2015 Pazartesi
Güncelleme: 23:26 - 31/05/2015 Pazar
Diğer

Vefa Küçük'le 15 Şubat 1998'de girdiği yarışı sadece 1 oy farkla kazanarak ilk kez Fenerbahçe Başkanı seçilen Aziz Yıldırım, 12. kongresinden de zaferle ayrıldı. Geride kalan 17 yılı aşkın sürede 7'si olağan, 4'ü olağanüstü 11 seçim yaşayan Yıldırım, bu olağan kongredeki tek rakibi Hulusi Belgü'yü de geride bıraktı. Başkan Aziz Yıldırım, geçerli sayılan 6 bin 648 oydan 5 bin 504'ünü alırken, diğer aday Hulusi Belgü, bin 144 oyda kaldı.


20 Mayıs 2012 tarihinde gerçekleştirilen olağan genel kurulunda, şike davası nedeniyle tutuklu yargılandığı için cezaevinde bulunmasına rağmen başkan seçilerek tarihe geçen Aziz Yıldırım, 3 Kasım 2013'te en ciddi rakibi Mehmet Ali Aydınlar'ı da 6821'e 2383 oy oranıyla geride bırakmıştı. 1998 ve 2000'de Vefa Küçük'ü, 2009'da rahmetli Şadan Kalkavan'ı mağlup eden Yıldırım, bu süreçte iki kez de resmi olarak istifa etmesine rağmen camianın baskısıyla yeniden aday olup seçilerek güven tazeledi.



İsmail Kartal bu kulübün çocuğu


Fenerbahçe'de 12. kez başkan seçilen Başkan Aziz Yıldırım, oylama sonunda yaptığı açıklamada teknik direktör İsmail Kartal'a sahip çıktı. "Benden sonra gelen insanların ilk hedefi stat yapmak, inşaat yapmak değil, 1 milyon üye projesidir" diyen Başkan Yıldırım, görevden ayrılan İsmail Kartal için şu ifadeleri kullandı: "İsmail Kartal, bu kulübün çocuğudur. Bir grup gelmiş, İsmail Kartal'a bağırmış, arabasını çevirmiş, kavga edecek duruma gelmiş. Bu çocuk kurşunlandı. Hayatını da kaybedebilirdi. Bu olaydan sonra kulüpte düşüş başladı. Ben İsmail Kartal'a ve sporculara teşekkür ediyorum. İsmail Kartal'ın çocuğu okulda dövüldü. Hanımı arabada tacize uğradı."


Yıldırım, "Mahkeme bittiği, temizlendiğim günün akşamı kongre kararı alacağım. 'Bıraktı gitti' olmayacak. Hep burada olacağım. Herkes ona göre çalışmasını yapsın" diye konuştu.



Kocaman: F.Bahçe'ye puan verilmez, F.Bahçe alır

Fenerbahçe Kongre üyesi olan Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman 12 nolu sandıkta oyunu kullandı. Genel kurul üyelerinin yoğun ilgisiyle karşılaşan eski F.Bahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'a bir üye esprili bir dille "Keşke Konya bize iki puan verseydi" dedi. Bunun üzerine arkasındaki üyeye dönen Kocaman, "Öyle şey olur mu? Fenerbahçe'ye puan verilmez, Fenerbahçe alır" cevabını verdi. Ligin 22. haftasında Fenerbahçe, Kocaman'ın takımı Torku Konyaspor ile 1-1 berabere kalarak iki puan kaybetmişti. Öte yandan sezonun sona ermesiyle Fenerbahçe'yle yollarını ayıran teknik direktör İsmail Kartal'ın eşi Sema Kartal da kongreye gelerek oy kullandı.



Bir diğer başkan adayı Hulusi Belgü de 4 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Belgü, oylama bittikten sonra “Bir dahaki sefere de aday olacağım. Beni görmeye devam edeceksiniz” dedi.



Başkanlığa aday olacağını açıklayan Ali Koç da oyunu kullandı.



Eski F.Bahçe yöneticilerinden Nihat Özdemir de kongreye katılıp, oy verenler arasında yer aldı.



Uslu: 7-8 transfer


F.Bahçe Genel Sekreteri Mahmut Uslu, Aziz Yıldırım'ın yeniden başkan seçilmesinin ardından açıklamalarda bulundu. Transfer konularına değinen Uslu, "Hem Türkiye'de hem de Avrupa'da çok önemli oyuncu araştırmaları yaptık. Yeni sportif direktörümüzle birlikte araştırmalar hızlandırılacak ve gereken yerlere 7-8 transfer yapmalıyız. Ancak önceliğimiz teknik direktör. En kısa sürede sonuç alacağız. Hem Avrupa'da başarılı hem de Türkiye'de şampiyon olmak için çalışmalarımıza hemen başlayacağız" dedi.


Fenerbahçe yöneticisi, Fernandao konusunda da Bursaspor Başkanı'na cevap verdi: “Fernandao'nun 31'i itibariyle sözleşmesi bitti. Bursaspor opsiyonunu kullanmadı. Ayın 9'undan sonra gerekli cevabı vereceğim.”



UNUTMAYACAĞIM


Fenerbahçe'nin Kasımpaşa maçından sonra görevi bıraktığını açıklayan teknik direktör İsmail Kartal, hem buruk hem de gururlu. Sezon içinde kendisi ve ailesi aleyhine yapılan kötü tezahüratları asla unutmayacağını belirten genç teknik adam, “Altınordu maçını hiç unutmuyorum. Eşim ve çocuğum tribündeydi, sahada genç oyuncularımız vardı. O 50-60 F.Bahçelinin hem bana ve aileme hem de sahadaki genç çocuklara yaptığı hakaretleri ölünceye kadar unutmayacağım” dedi. Kartal, en yaşlı takım sıralamasında Türkiye'de ilk, Avrupa'da 2. sırada yer almalarına rağmen birçok istatistikte lider olduklarını dile getirerek, “Üç büyükler içinde, en az mağlup olan, en az gol yiyen, şampiyon takım kadar gol atan bir takımız. Koşularda, fizik mücadelelerde en üst sıralardaydık. Şampiyon olarak ayrılmak için hep Allah'a dua ettim, olmadı, nasip değilmiş, buraya kadarmış” şeklinde konuştu. "Kurşunlandık, taşlandık ve her şey üst üste geldi. Saldırı olayı takımın psikolojisini ve dengesini bozdu” diyen genç teknik adam, görevden ayrılmasına ise “Başkan Aziz Yıldırım'ın önünü açmak için takımdan ayrıldım” sözüyle açıklık getirdi.



EMRE İLE 2 YIL DAHA


Fenerbahçe'de iç transfer görüşmeleri bugün başlıyor. Sarı-lacivertli takımda sözleşmeleri sona eren kaptan Emre Belözoğlu, Egemen Korkmaz ve kaleci Mert Günok ile masaya oturulacak. Bekir İrtegün, Selçuk Şahin ile ise yollar ayrılacak. Emre Belözoğlu'nun sarı-lacivertli yönetimle prensipte anlaşmaya vardığı ve 2 yıllık sözleşme yenileceği belirtildi. Sarı-lacivertli yönetim, Egemen Korkmaz ve Mert Günok ile de sözleşme yenilemek istiyor.



Muhtemel rakipler belli oldu


F.Bahçe'nin Şampiyonlar Ligi 3. ön elemesinde oynayacağı muhtemel rakipleri kesinleşti. Sarı-lacivertli takımın ön elemede oynayacağı muhtemel rakipleri şunlar; Ajax (Hollanda), Club Brugge (Belçika), CSKA Moskova (Rusya), Monaco (Fransa) ve Shakhtar Donetsk (Ukrayna).



En güçlü aday

SPALETTi



Teknik direktör arayışlarını sürdüren F.Bahçe'de en güçlü iki aday İtalyan Spaletti ile Arjantinli teknik adam Bielsa. Roma ve Zenit'le başarlı işler çıkaran Luciano Spalletti, F.Bahçe için en güçlü adaylardan biri. Spalletti'nin maliyetinin de yüksek olmaması ihtimali yükselten faktörlerden en önemlisi. 5 yıl Zenit'i çalıştıran Spalletti'nin de F.Bahçe'ye gelmeye sıcak baktığı belirtildi. Marsilya ile sözleşmesi sona eren Marcelo Bielsa da listede yer alıyor. Arjantinli teknik adam oynattığı futbol otoriteler tarafından hayranlıkla izleniyor. Diğer bir isim ise Sevilla ile Avrupa Ligi şampiyonu olan Unai Emery. Ancak bu isimlerden Spaletti ilk sırada yer alıyor. Sportif Direktör Giuliano Terraneo'nun da teknik direktör konusunda görüşmeler yapmak üzere İtalya'da bulunduğu ve önümüzdeki hafta yönetime rapor sunarak ekonomik şartlara göre teknik direktörün isminin belirleneceği kaydedildi. Diğer yandan kaleci olarak da Lazio'dan Marchetti ve Sampdoria'dan Romero gündeme geldi.



Terraneo'yu Koç getirdi

Fenerbahçe'de sportif direktörlüğe getirilen Giuliano Terraneo'nun göreve gelmesinde Ali Koç'un önemli bir rolü olduğu ortaya çıktı. Kongre öncesi Ali Koç ile istişarede bulunan Başkan Aziz Yıldırım, gelecek sezonun planlamasıyla ilgili görüş alışverişinde bulundu. Aziz Yıldırım'ın görevi bıraktıktan sonra Fenerbahçe başkanlığına aday olacağını açıklayan Ali Koç'un da futbol takımının başına sportif bir direktör getirilmesini istediği ve sportif direktörlük için İtalyan Terraneo'nun ismini önerdiği öğrenildi.



Fernandao İstanbul'da


F.Bahçe ile anlaşmak üzere olan Fernandao, dün heyecanlandıran bir paylaşımda bulundu. Brezilyalı golcü, bir fotoğrafla birlikte "Let's gol İstanbul (Hadi İstanbul'a gidelim)" yazdı.





#Fenerbahçe
#Spaletti
#Aziz Yıldırım
9 yıl önce