|

Bate kolay değil

6 yıldır ligde şampiyonluğu kaptır-mayan BATE, Hleb ve Rodinov gibi yıldızlarla ileri uçta şakaya gelmeyecek bir takım. Defansta ise en kısa oyuncusu 1.84 cm

.
00:00 - 13/02/2013 Çarşamba
Güncelleme: 00:38 - 13/02/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Bate kolay değil
Bate kolay değil

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'nde yarın karşı karşıya geleceği Beyaz Rusya'nın Bate Borisov ekibi hiç de hafife alınmayacak düzeyde. 36 yaşındaki genç çalıştırıcı Viktor Goncharenko'nun yönettiği Bate, 1999'dan beri Avrupa kupalarında yer alıyor. Tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi gruplarına kalmayı Goncharenko yönetiminde 2008-2009 sezonunda başaran BATE, 2010-11 sezonundan sonra ikinci kez Avrupa'da Şubat ayı dönemini gördü. 6 sezondur Beyaz Rusya Ligi'nde şampiyonluğu kimseye kaptırmayan Borisov'un kadrosunda Ermeni futbolcu Zaven Badoyan dışında yabancı yok. Takımın en önemli ismi bir dönem Barcelona ve Arsenal forması da giyen Aleksandr Hleb. Hleb'in yanı sıra milli takımın forveti de olan Vitali Rodionov da dikkat edilmesi gereken başka bir isim. Rodionov, elemeler dahil bu sezon 12 Avrupa maçında 6 gol kaydederek yıldızlaştı.

POLYAKOV CEZALI

Bate Borisov defansı Polyakov, Radkov, Filipenko ve Bordachev'den oluşuyor. Savunmanın en kısa oyuncusu 1.84 ile sağ bek Polyakov, stoperlerden Radkov 1.86, Filipenko 1.94 boyunda, Bordachev'in boyu ise 1.90. İlk maçta Polyakov cezası nedeniyle forma giyemeyecek. Daha çok kaptıkları toplarla kontratağa çıkıp, atakları çabuk kullanan bir ekip olan BATE, sert ve agresif oyun kimliğiyle de biliniyor.

Bu arada Bate Borisov devre arasında Gordejchuk, Renan Bressan, Marko Simic ve Gutor gibi oyuncularla yollarını ayırdı. Beyaz Rus ekibi, Dinamo Moskova'dan Pavel Nekhaychik, Zulte-Waregem'den Michail Sivakov ve Gomel'den Ilia Aleksivc'i kadrosuna kattı.

Sert ve çok agresif oynuyorlar

BATE, orta sahada topa çok sahip olmayı sevmeyen, beklemeyi tercih eden ve hızlı top kullanan bir takım. Sert ve agresif bir orta sahaya sahip. BATE, Lille maçı hariç diğer maçlarda hep topu rakibe bırakan bir oyun sergiledi.

Borisov maçına İrlandalı hakem

UEFA Avrupa Ligi son 32 Turu ilk maçında Belarus takımı Bate Borisov ile Fenerbahçe arasında Grodno'da yarın oynanacak mücadeleyi İrlanda Futbol Federasyonu'ndan Alan Kelly yönetecek.

UEFA'nın kararı bekleniyor

Fenerbahçe'de gözler UEFA'ya çevrildi. Sarı-lacivertlilerin seyircisiz oynama cezasına yaptığı itirazın sonucu, yarın belli olacak. UEFA Disiplin Kurulu, grup maçlarında yaşanan olaylar nedeniyle, Fenerbahçe'ye 1 maç seyircisiz oynama cezası vermişti. UEFA Tahkim Kurulu yarın yapacağı toplantıda Fenerbahçe'nin başvurusunu değerlendirecek. Toplantıdan çıkacak karara göre, sarı-lacivertlilerin Bate Borisov ile sahasında oynayacağı maçın akıbeti belli olacak. Fenerbahçe yöneticisi Ömer Temelli, cezanın kaldırılmasının veya kararın değişme ihtimalinin düşük olduğunu ifade söyledi.

11 yıl önce