|

Beşiktaş peşinden koştu, Galatasaray kaptı

Galatasaray'ın Molde takımından transfer ettiği Martin Linnes, 2014-2015 sezonu öncesi Beşiktaş Kulübü tarafından da transfer edilmek istenmişti. Beşiktaş'ı aylarca uğraştıran Martin Linnes, Galatasaray'la 10 günde anlaştı

Yeni Şafak
13:34 - 12/01/2016 Salı
Güncelleme: 14:03 - 12/01/2016 Salı
AA

2014-2015 sezonu öncesi sağ bek transferi yapmak isteyen Siyah Beyazlılar, Molde'de oynayan Norveç Milli Takımı oyuncusu Martin Linnes'in peşine düşmüş, aylarca süren transfer görüşmelerine başlamıştı. O zamanki teknik direktör Slaven Bilic'in transfer listesinin en başında olduğu için Norveçli oyuncuda ısrarcı olan Siyah Beyazlı yönetim, birçok kez oyuncu ve kulübü ile anlaşma aşamasına gelmiş olsa da bu transfer son anda ortaya çıkan istekler ve değişen görüşler sonrası bir türlü gerçekleşmemişti.



İlk olarak yaz döneminde oyuncunun kendisi ile her şartta anlaşan Siyah Beyazlılar, Molde'nin "Şampiyonluğa oynuyoruz,o yüzden şimdi vermeyeceğiz, devre arasında gelin" sözleri üzerine bu transferi rafa kaldırmıştı. 5 ay sonra devre arası geldiğinde yeniden Molde'nin kapısını çalan Beşiktaş yönetimi, bu kez Norveç külübü ile kesin olarak anlaşıp 2.5 milyon Euro olan bonservisine ödeme planı dahi yapmıştı. Ancak bu sefer de Linnes'in Avrupa'da başka kulüplerde oynama isteğinin ortaya çıkması, başkan Fikret Orman'ın bu dosyayı bir anda kapatması ve Opare'yi transfer etmesiyle sonuçlanmıştı.



Linnes'in Beşiktaş pişmanlığı ve Galatasaray'a ''evet'' demesi

Molde ile lig şampiyonluğuna ulaşan ve başarılı bir performans gösteren Martin Linnes, Avrupa'nın dev kulüplerinden gelecek transfer teklifleri olacağını düşünmüş ve Beşiktaş'ı beklemeye almıştı. Bu duruma çok sinirlenen Başkan Fikret Orman ve Dış Transfer Sorumlu Yöneticisi Erdal Torunoğulları 5 ay bekledikleri oyuncunun bu tavrı karşısında görüşmeleri bir anda sonlandırıp, Linnes'ten kesin olarak vazgeçmişlerdi.



Avrupa'nın diğer liglerinden beklediği teklifleri alamayan Martin Linnes ise, Molde takımında oynamaya devam etti ve 10 gün önce Galatasaray'dan gelen teklife bu kez doğrudan "evet" dedi.



Beşiktaş'a gelmediği için pişman olduğunu Norveç basınına, 'Beşiktaş'a gitmeme kararını aldığımda olay bitmişti. Liverpool'u eledikleri maçı seyrettim ve gitmemekle yanlış bir karar verdiğimi biliyorum. Umarım zaman içinde doğru kararları verecek duruma gelirim' diye açıklamıştı. Beşiktaş yönetimi ise Martin Linnes'in Galatasaray'a gelişini, "Linnes çok önceden transfer listemizdeydi, görüştük olmadı. Üstünden 2 transfer dönemi geçti, daha sonra hiç gündemimize dahi gelmedi. Şimdi Galatasaray'a geliyormuş, hayırlı olsun" diye değerlendirdi.



Beşiktaş'ın o dönem Martin Linnes için teklif ettiği fiyatlar ile Galatasaray'ın şu an anlaştığı ücretler arasında çok büyük farklar yok. Beşiktaş, Molde ile 2.5 milyon Euro bonservis bedelinde anlaşmış ve oyuncunun kendisine de 1.1 milyon Euro teklif etmişti. Galatasaray ise Martin Linnes için Molde'ye 2 milyon Euro bonservis bedeli ödeyecek. Oyuncunun kendisi ise Galatasaray'dan yıllık 1 milyon Euro garanti para alacak.


#Martin Linnes
#Beşiktaş
#Molde
#galatasaray
8 yıl önce