|

Çarşı, Quaresma tartışmasında yönetimin yanında

Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı, siyah-beyazlı taraftarlara dün akşam iftar yemeği verdi. Beşiktaş sahilinden hareket eden teknede yapılan iftara, yaklaşık 500 taraftar katıldı. Kadın ve çocuklarında bulunduğu iftarda taraftarlar, Beşiktaş lehine tezahüratlarda bulundu.

Cihan
00:00 - 16/08/2012 Perşembe
Güncelleme: 10:20 - 16/08/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Çarşı, Quaresma tartışmasında yönetimin yanında
Çarşı, Quaresma tartışmasında yönetimin yanında

Beşiktaş'ın tribün lideri Alen Markaryan Cihan muhabirine, ligler açılmadan birlik beraberlik için bu organizasyonu düzenlediklerini belirtirken, bilet fiyatlarına yapılan zammı da eleştirdi. Teknik Direktör Samet Aybaba'nın kadroda düşünmediği Quaresma konusunda da yönetimin yanında olduklarını söyledi.

Alen Markaryan, Beşiktaş yönetimi ve teknik ekibinin takımda düşünmediği fakat geri dönmesi de konuşulan Quaresma için yaptığı açıklamada bu konuya fazla müdahil olmak istemedikerini belirterek, şunları söyledi:

"Beşiktaş taraftarının hür bir iradesi önemlidir, fikir özgürlükleri vardır. Beşiktaş tribünleri Quaresma'ya tepki gösterir mi? Bunun için şimdi birşey söyleyemem. Doğru, Quaresma taraftarın sevgilisidir. Teknik heyetin, hocanın bu konudaki düşüncesi hassas olmalıdır. Ama hoca ve yönetim bu işin arka planını daha iyi bilir. Biz takımın içine fazla müdahil olmak istemiyoruz. Ben alınan her türlü karara da Beşiktaş taraftarının saygılı olması gerekir diye düşünüyorum."

İftarla ilgili de konuşan Alen Markaryan, "Öncelikle tüm İslam aleminin Ramazan ayını ve sonrasındaki bayramını kutlarım." dedi.

Futbolda yeni sezonun haftasonunda başlayacağını da belirten Makaryan, "Bugün burada güzel hayırlı bir şeye vesile olalım dedik. Katılımda beklediğimizden çok daha fazla oldu. Kulübümüzün bu hassas ve kritik döneminde, insanların kaynaşması adına iyi bir buluşma oldu. Pazar günü de ligde maçlar başlıyor, inşallah her şey daha iyiye gider.” diye konuştu.


GALATASARAY MAÇINDA YERİMİZİ ALACAĞIZ

Alen Markaryan, Galatasaray derbisinde tribündeki yerini alacaklarını söylerken, yüksek bilet fiyatlarından ise şikayet etti.

Beşiktaş taraftarının derbide yüksek bilet fiyatlarına rağmen takımını destekleyeceğini de belirten Markaryan, “Fakat insanların bir parça yürekleride buruktur. Bunun sebebide, stadyum yıkılmadan her zamanki yerimize yeni bir fiyat düzenlenmiş olmasıdır. Durup dururken orayı başka bir havaya sokmaya bir anlam veremiyorum. Yoksa yeni bir stadyum olsa ve plan yapılsaydı zaten hiç kimse fiyatlar için birşey diyemezdi.”


12 yıl önce