|

Eboue'den 'Prens Harry' itirafı: Röportajını izlemek bana çok yardımcı oldu

Galatasaray'ın eski futbolcusu Eboue yaptığı açıklamada "Prens Harry'nin annesini kaybettikten sonra sorun yaşadığını gördüm, bu bana yardımcı oldu" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
14:29 - 26/12/2017 Salı
Güncelleme: 14:37 - 26/12/2017 Salı
AA
Eboue sarı-kırmızılı formayla 101 maçta forma giymiş ve 5 gol 12 asistlik bir performans sergilemişti.
Eboue sarı-kırmızılı formayla 101 maçta forma giymiş ve 5 gol 12 asistlik bir performans sergilemişti.

Galatasaray ve Arsenal'ın eski futbolcusu Emmanuel Eboue, depresyonla mücadele etmesinde Prens Harry'nin annesini kaybetmesiyle ilgili açıklamalarının etkili olduğunu bildirdi.

34 yaşındaki Eboue, İngiltere'nin Daily Mirror gazetesine verdiği röportajın ikinci bölümünde, İngiltere kraliyet tahtının varislerinden Prens Harry'nin, annesi Prenses Diana'nın ölümüyle nasıl başa çıktığını anlattığı görüntülerin kendisine yardımcı olduğunu kaydetti.

"Röportajını izlemek bana çok yardımcı oldu"

Fildişi Sahilli eski oyuncu, şunları ifade etti:

  • Prens Harry'nin annesini kaybettikten sonra sorun yaşadığını gördüm, bu bana yardımcı oldu. Kendi kendime, (Eğer prens sorun yaşıyorsa ve bunu konuşma yolunu seçiyorsa, ben niye yapmayayım) dedim. Prensin röportajını izlemek bana çok yardımcı oldu.
"Onun yaptığını yapmayacağım"

Milli takımından arkadaşı Steve Gohouri'nin geçen yıl ocak ayında Almanya'da intihar ettiğini hatırlatan Eboue, sözlerine şöyle devam etti:

  • Her gün dua ettim. Allah'tan bana yardım etmesini istedim. Onun yaptığını yapmayacağım.

Son 14 ayda kardeşini ve dedesini kaybeden Eboue, futbolcuların büyük miktarlarda para kazanabildiğini ancak zihin sağlığının güçlü olmaması halinde kazançlarının onları tedavi edemeyeceğini savundu.

"Otobüste gördüklerinde 'hayır ben değilim' diyorum"

Altı aydır 9, 12 ve 14 yaşlarındaki üç çocuğunu göremediğini paylaşan Eboue, sözlerini şöyle noktaladı:

  • Eskiden üçüncü kattaydım, şimdi zemindeyim. İnsanların kafasında bir Emmanuel Eboue imajı var, saygı duyuyorlar. Beni otobüste gördüklerinde, (Hayır ben değilim.) diye yalan söylemek zorunda kalıyorum. Yalan söylemek zorundayım, utanıyorum.
#Emmanuel Eboue
#Galatasaray
#Prens Harry
6 yıl önce