|

Martinez kalede psikolojik olarak da savaştı

Dünya Kupası Arjantin şampiyonluğuyla tamamlandı fakat detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Arjantin finalde Fransa'yı penaltılarla 4-2 mağlup etmişti. Martinez ise turnuva boyunca gösterdiği performans ile Dünya Kupası'nın en iyi kalecisi seçilmişti. 30 yaşındaki kalecinin penaltılarda hakem ve Fransız oyuncuları nasıl baskı altına aldığını, psikolog Geir Jordet inceledi. Detaylara haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz.

Haber Merkezi
15:44 - 25/12/2022 Pazar
Güncelleme: 16:09 - 25/12/2022 Pazar
Yeni Şafak
Emiliano Martinez, Arjantin'in Dünya Kupası'nda bütün maçlarında forma giyerken Hollanda ve Fransa maçlarındaki final performansıyla Messi sonrası en önemli pay sahiplerinden biri oldu.
Emiliano Martinez, Arjantin'in Dünya Kupası'nda bütün maçlarında forma giyerken Hollanda ve Fransa maçlarındaki final performansıyla Messi sonrası en önemli pay sahiplerinden biri oldu.

Dünya Kupası'nda Arjantin, Fransa'yı penaltılarda 4-2 mağlup ederek 36 yıl sonra şampiyonluğa ulaşmıştı. Turnuvada Arjantin adında en iyi performanslardan birini sergileyen Martinez, kalede psikolojik olarak da mücadele etmiş.

Norveç Spor Bilimleri Okulu'nda profesörlük yapan Geir Jordet, Martinez'i mercek altına aldı.

Top-kale seçiminde başladı

Belirsizlik oluşturuyor

Martinez, ilk penaltı için gelen Mbappe'nin de eline sıkarak samimi bir şekilde karşılıyor.

Hakemi tartıyor
Coman'da da uyarıyor

Çılgınca seviniyor

Araştırmalara göre büyük sevinçler, takım arkadaşlarını olumlu, rakipleri olumsuz yönde etkiliyor. Bu durum güven, hakimiyet ve rakibe üstünlüğü işaret ediyor.

Tchouameni'ye baskı

Martinez, Arjantin'in penaltısından sonra topu eline alıyor. Taraftarına dönüyor ve onları ateşliyor. Topu Tchouameni'ye değil yan tarafa atıyor.

Martinez topu Tchouameni'ye vermek yerine yan tarafa atıyor ve rakibini topu almaya zorluyor.

Arkadaşını da kolluyor

Böylelikle Lloris'in olası bir hamlesini engellemiş oluyor.

Muani'ye el kol hareketleri

  • Kolo Muani penaltıyı gole çevirse de devamında Arjantin, Montiel'in golüyle 4-2 Dünya Kupası'na uzandı.

#Emiliano Martinez
#Dünya Kupası
#Arjantin
#Fransa
1 yıl önce