|

Emre Akbaba'nın bilinmeyen hikayesi

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın transfer etmek istediği ve son olarak sarı-kırmızılı takımla imzalayan Emre Akbaba'nın Fransa'dan Türkiye'ye gelme hikayesi dikkat çekiyor.

Yeni Şafak
09:41 - 18/08/2018 Cumartesi
Güncelleme: 09:59 - 18/08/2018 Cumartesi
Emre Akbaba, Galatasaray'la 4 yıllık anlaşma sağladı.
Emre Akbaba, Galatasaray'la 4 yıllık anlaşma sağladı.

Galatasaray'ın yeni transferi Emre Akbaba'nın aylar önce verdiği röportajda, futbola başlama hikayesi dikkat çekti. Fanatik'e konuşan Fransa doğumlu 25 yaşındaki futbolcu, keşfedilme hikayesini şöyle anlatmıştı:

"Hemen profesyonel sözleşmeyi koydular önüme"
  • Berkant Karlıdağ diye gurbetçi bir adam Fransa’da gurbetçileri keşfetmek için bir turnuva organize etmişti. Orada da Antalyaspor’un altyapı sorumlusu beni izlemiş. ‘Gelir misin Antalya’ya?’ diye sordu. ‘Gelirim tabii’ dedim, istediğim tek şey buydu çünkü. Antalya’ya gittim. Benim gibi denenmeye gelen çocuklar vardı. Sabah bir antrenman yaptık, akşam maç oynadık. Maçta çok iyi oynadım. Hemen profesyonel sözleşmeyi koydular önüme. Her şey rüya gibiydi. Amatörden, profesyonele imza atıyorsun kolay değil. İmzayı attık, A takım kampına çağırdılar. A takımda Necati Ateş, Deniz Barış gibi büyük oyuncular var, acayip heyecanlandım.
"Titremeye başladım, bayılmışım"
  • 18 yaşındaydım sonuçta. Kampa gittim, bir antrenmana çıktık, titreme tuttu beni. İlk kez başıma geliyordu. Hastalandım, gece de bayıldım, şuur kaybı yaşamışım. Doktorlar korktu, beni Fransa’ya geri gönderdiler. Geri geleceğim sanıyordum ama ‘Gelme’ dediler bu yüzden. Sözleşme de ön protokol olduğu için iptal oldu. Bir anda rüya kabusa dönüşmüştü. Futbolu bırakma noktasına kadar geldim. Ailem çok destek oldu, hayatımın en zor günleriydi, psikolojik açıdan. Hayallerime bu kadar yaklaşmışken uzaklaşmak kadar zor bir şey yok. Sonra altyapıda Kamil hocam vardı, bir sene sonra A2’ye çağırdı beni, ‘Kendini göster’ dedi. Amatör olarak devam ettim. Sonrasında daha hırslı devam etti. Maraş’ta, Alanya’da kiralık oynadım hep daha iyiye gittim. Hayatımın dönüm noktası öyleydi.
İdolü Zidane
  • Öte yandan TamSaha Dergisi'ne verdiği röportajda idolü sorulan genç yıldız, Fransız efsane Zinedine Zidane'ın stilini çok beğendiğini ifade etmişti.
#Zinedine Zidane
#Emre Akbaba
#Galatasaray
6 yıl önce
default-profile-img