|

Ertuğrul Doğan: 15 milyon euro bulmamız gerekiyor

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, kulübün mali tablosuyla ilgili bilgilendirmede bulundu. Şu ana kadar 24 milyon euro borç ödediklerini belirten Doğan, bayrama kadar bulmaları gereken 15 milyon euro daha olduğunu söyledi.

13:55 - 13/06/2023 Salı
Güncelleme: 16:41 - 13/06/2023 Salı
Yeni Şafak
Ertuğrul Doğan
Ertuğrul Doğan

Bordo-mavili kulübün başkanı Ertuğrul Doğan, Trabzon'da 'Basınla Buluşma' programı düzenledi. Doğan'ın kulüp ve takımın durumuyla ilgili yaptığı açıklamalardan öne çıkanlar şöyle:


"Gelirler giderleri karşılamıyor"

"Trabzonspor'un 25-26 Mart'ta açıklanan borcu 2 milyar 836 milyon TL'ydi. Şu anda toplam borucumuz 3 milyar 32 milyon TL civarında. Trabzonspor'un gelirleri, giderlerini karşılamıyor. Bu durumu herkes bilmesi gerekiyor."


"1 milyon euro bulmak zorundayız"

"Biz geldiğimiz günden beri 24 milyon euro borç ödedik. Bir kısmını sponsorlarla bir kısmını da yöneticilerimizle ödedik. Bayrama kadar Trabzonspor yönetiminin bulması gereken 15 milyon euro daha var. Şu anda futbol takımı bütçemiz 25.5 milyon euroya inmiş durumda. Yapılacak transferlerin yeni maaşları ile bu 25 milyon euronun altına da düşebilir. Bizim hedefimiz takım bütçesini bu seviyelerde tutmak olacak."


"Yabancı bir firma ile ortak çalışıyoruz"

"Altyapı konusunda yabancı bir firma ile ortak çalışmaya başladık. Bu firma ile TFF de daha sonra işbirliği yaptı. Temmuz sonunda bu firmanın bize hazırladığı organizasyonu kulüp bünyesinde idrak etmeye başlayacağız."


"Dünyanın ilgiyle izleyeceği bir belgesel oluyor"

"Şampiyonların Belgeseli hazırlanıyor. Tüm dünyanın ilgiyle izleyeceği bir çalışma geliyor. Gerçekten inanılmaz bir emek veriliyor. Çok dikkat çekici olacağını düşünüyoruz."


Forma tanıtımı

"24 Haziran'da güzel bir forma lansmanı hazırlıyoruz. Yine dikkat çekici bir organizasyonumuz olacak."


Uğurcan Çakır ve Abdulkadir Ömür’ün geleceği

"Uğurcan ve Abdülkadir Ömür’ün takımdan ayrılmak istediği yönünde bir şey bana gelmedi. Maaşları ile ilgili serzenişlerinde haklı olduklarını söyledim ve maaşlarına yüzde 100 zam yaptık, bunu KAP’a da bildirdik. Maaşı yüksek oyuncularla yolumuza devam etmeyi düşünmediğimiz için bundan sonrası için bizim açımızdan sorun olmayacak. Maaş bütçesi açısından bozulan dengenin takıma nasıl yansıdığını bu sezon görmüş olduk ve biz bu konuda kendimize gereken dersi çıkardık, adımlarımızı da bu yönde atıyoruz."


"Bu bonservis rakamlarını vermeyeceğiz"

"Orsiç ve Petkoviç ile ilgileniyoruz. İki oyuncunun da kulüpleri 4 milyon euro gibi rakamlar talep ediyor. Bu bonservis rakamlarını vermeyeceğiz. Trezeguet ve Bakasetas’a şu an için gelen bir teklif yok. Transferde 1 oyuncu ile imzaladık. 2 oyuncuyla imza aşamasındayız. İsimleri basına yansımış değil."


"Büyükekşi'yi destekliyoruz"

"Trabzonspor Başkanlığı benim bu hayatta gelebileceğim en şerefli görev. Trabzonspor’a zarar verebilecek hiçbir olayın içinde olmam. Mehmet Büyükekşi dışında bir aday görünmüyor. Beni ziyaretinde konuşmalarımızda bir aday olmasa bile Trabzonspor Kulübü’nün rahatsızlıklarını kendisine anlattım. Kendisi de anlayışla karşıladı ve çözüm önerilerini bize sundu. Biz de bu çözüm önerilerinden tatmin olduk. Başkanın Türk futboluna katkıları olacağına inanıyorum. Bir aday çıksaydı da bunu söyledim ama şu anda başka bir aday yok. Motivasyonu yüksek ve çalışıyor. Türk futboluna çok büyük katkılar sağlayacak projeleri var."





#Trabzonspor
#Ertuğrul Doğan
#Süper Lig
1 yıl önce