|

Fatih Terim hayranı olduğu futbolcuyu açıkladı: "Seviyesini çok yükseltti"

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, EURO 2020'de en beğendiği futbolcunun Nicola Barella olduğunu söyledi. Terim, "Inter'de çok güçlü bir oyuncuydu ama EURO 2020'de çok daha yüksek bir seviyeye çıktı" dedi.

Haber Merkezi
12:40 - 15/07/2021 Perşembe
Güncelleme: 13:06 - 15/07/2021 Perşembe
Fatih Terim kariyerinde İtalyan takımları Fiorentina ve Milan'ı çalıştırmıştı.
Fatih Terim kariyerinde İtalyan takımları Fiorentina ve Milan'ı çalıştırmıştı.

Fatih Terim, Hakan Çalhanoğlu'nun Inter'e transferini İtalyan basınına değerlendirdi. Terim ayrıca milli futbolcunun yeni takım arkadaşı Nicolo Barella'dan da övgü dolu sözlerle bahsetti.

La Gazzetta dello Sport'a konuşan deneyimli teknik adamın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

"Çalhanoğlu'nun transferine şaşırmadım"
  • "Inter, Eriksen sonrası için harika bir seçim yaptı. Öncelikle Hakan Çalhanoğlu adına mutluyum. Çalhanoğlu'nu severim ve güvenirim. 2013'te Türkiye için ilk kez oynadığında teknik direktörü bendim. Hakan Çalhanoğlu'nu büyük bir gururla izliyorum."
"Eksiksiz komple bir futbolcu"

  • "Inter ile zirvede olmak istiyor. Milano'da 4 yıl geçirdikten sonra şehrin bir kulübünden diğerine transfer olmasına şaşırmadım. Ülkeyi ve ligi çok iyi biliyor. Inter taraftarları onu çok sevecek. Çünkü çok şey yapabilir. Hakan Çalhanoğlu eksiksiz komple bir futbolcu."

"EURO 2020'de seviyesine ulaşamadı"
  • "Türkiye'nin EURO 2020'deki hayal kırıklığını bireylerin performansına bağlamak yanlış. Hakan, sadece her zamanki seviyesine ulaşamadı ama bu değerini düşürmez. Büyük potansiyele sahip takım arkadaşları gibi, Türk Milli Takımı'na çok şey verecek."

"Arkadaşım Mancini'yi tebrik ediyorum"
  • "İtalya'nın EURO 2020 zaferi hak edilmiş bir zaferdi. Arkadaşım Mancini'yi tebrik ediyorum. Sistemine sadık, birlikte oynayan gerçek ve harika bir takım ortaya çıkardı."

"Barella'nın hayranıyım"
  • "Spinazzola, Chiesa, Chiellini ve Bonucci çok iyi oynadı. Ayrıca Nicolo Barella'nın büyük bir hayranı olduğumu söyleyebilirim. Şimdi Hakan ile birlikte oynayacak. Inter'de çok güçlü bir oyuncuydu Barella ama EURO 2020'de çok daha yüksek bir seviyeye çıktı."
#Fatih Terim
#Galatasaray
#Barella
#Hakan Çalhanoğlu
3 yıl önce