|

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz: "Fatih Terim ile çalışmayı düşünmüyorum"

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, sezonun tamamlanmasının ardından basının karşısına geçti. Cengiz, sezonu değerlendirirken göreve devam etmesi halinde teknik direktör Fatih Terim ile yola devam edilmeyeceğini açıkladı.

13:56 - 21/05/2021 Cuma
Güncelleme: 17:14 - 21/05/2021 Cuma
Yeni Şafak
Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz
Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, sezonun tamamlanmasının ardından basının karşısına geçti. Cengiz, sezonu değerlendirirken göreve devam etmesi halinde teknik direktör Fatih Terim ile yola devam edilmeyeceğini açıkladı.

Mustafa Cengiz'in açıklamalarından öne çıkanlar;

-"Bu önümüzdeki seçimler test seçimidir. Önceki seçimde bir önceki başkana duyulan tepkiyle seçimi kazandım. Üyelerin yarısı beni tanımıyordu."

-Ben kimseye şuna buna oy atın demem."

-"Bu seçimler test seçimidir. Galatasaray'da vefa var mı, takdir var mı, nankör mü? Bunun seçimi olacak."

  • -"Ben sevgili Fatih Terim'e Bodrum'a giderken, ABD'ye giderken uçak bilet paralarını kulübe ödettiriyor diye bir şey demedim, yanlış anlatmışlar. Fatih Hoca ile konuşmadık. Onun bizi gördüğü pozisyon itibariyle bize öyle bir bakış açısı yok, üst başkan gibi..."

-"İki futbolcumuz problemliydi. Birini ihraç ettik, yönetime hakaret ettiği için. Kötü oynadığı için ihraç etmedik. Taraftara kalsa bir an evvel gönderin diyorlardı. Aynı taraftarların bir bölümü 'Niye gönderdiniz?' dedi."

-"Maalesef başarılı olamadık. Bir tek aklıma gelen, çok da ağrıma giden şey var. Real Madrid ve PSG maçlarında, içeriye girmedim aralarda. Utandım ya. Kimden utandım biliyor musunuz? Taraftarlardan utandım. Biz bunu hak etmedik dedim."

-"Avrupa'da başarılı olamadık, taraftarımızdan özür diliyoruz. Ya orta saha yoktu ya forvet yoktu ya defans yoktu."


-"Biz, Abdurrahim Albayrak ile her ay 200-300 bin veriyoruz. Hanım şimdi bunu bilmiyordu, duymuştur. Başkan adayları ceplerini hazırlasınlar. Fatih Hoca diyor ya."

-"Benim yönetimimden biri aday olursa onu destekleyeceğim. Ben aday olmayacağım"

  • -"Mevcut adayların Galatasaray'a zarar verme tehlikesini, yeterli olmama tehlikesini görürsem ve taraftardan mutlak destek görürsem, adaylık kararımı yeniden değerlendireceğim."

-"Ben Fatih Terim'le yola devam etmeyi düşünmüyorum."

-"Fatih hocamız konuşurken beni buz etti. Yusuf yerinden fırladı, benim gözlerim fal taşı gibi açıldı. 'İçerideki ve dışarıdaki düşmanlar' dedi."

-"Ben ve yönetim, biz düşmanız ya. Nasıl olacak da Fatih Terim'le yola devam edeceğiz. O anda istifa etmeliydi, ona bu yakışırdı."

-"Şunu al diyor. Ver parayı! Sözleşme uzatma çabaları... Ver parayı! Para isteniyor bizden. Ben bunları anlatmak istemiyorum."

"Düşmanlarını duman ettin sevgili hocam, seni tebrik ediyorum. Eserinle övünebilirsin, kemoterapiye yeniden başladım. Bir kere evime gelmedin ziyarete."

-"Biz düşmansak! Ya Fatih Terim'in burada işi yok ya da bizim. Bizi üyeler seçti. Senin böyle bir yetkin yok."

-"Yapma be sevgili hocam. Bir kere eve geçmiş olsun dilemeye gelmedin. Oğlumu aradın ettin, hep 'Onun için oynayacağız' dedin, 8 kere yenildik. Ben de dedim ki 'Benim için oynamasın, söyle' dedim."

-"Yazıyorlar 'Fatih Terim büyüktür Galatasaray', 'Galatasaray kırmızı çizgimiz' Ya yönetim kim? Yönetim, genel kurulun seçtiği idare. Sen yönetim kuruluna hakaret ediyorsun, ey Fatih Terim!"

-"Fatih Terim özür dilerse görüşebiliriz. Bütün yetkileri 'Fatih Terim'e verenler kefaletleri ödeyecek mi ? Ben ve yönetimim Fatih Terim'in yanında değiliz."






#Galatasaray
#Mustafa Cengiz
3 yıl önce