|

Galatasaray evinde güzel

Ligde Kasımpaşa yenilgisiyle önemli bir avantajı yitiren Galatasaray, Bursaspor engelini farklı geçerek zirve yarışındaki iddiasını sürdürdü; maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Gomis (3), Rodrigues ve Serdar Aziz’in golleriyle kazanan Cimbom, iç sahada 34. puanını aldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/02/2018 Cumartesi
Güncelleme: 04:40 - 24/02/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Cimbom, mutlak galibiyet parolasıyla çıktığı karşılaşmada aldığı üç puanla birlikte maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.
Cimbom, mutlak galibiyet parolasıyla çıktığı karşılaşmada aldığı üç puanla birlikte maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

Süper Lig'in 23. haftasında Galatasaray sahasında Bursaspor'u 5-0 yenerek moral buldu. Geçten hafta Kasımpaşa deplasmanında aldığı mağlubiyetle liderliği Başakşehir'e kaptıran Cimbom, mutlak galibiyet parolasıyla çıktığı karşılaşmada aldığı üç puanla birlikte maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Deplasmandaki puan kayıplarının aksine sahasında bu sezon oynadığı 12. lig maçında 11. galibiyitini alan ve sadece 1 beraberliği bulunan Galatasaray iç sahada topladığı 34 puanla şampiyonluk yarışındaki mücadelesini sürdürdü. 11. dakikada Rodrigues'in sol kanattan içeri açtığı ortayı ceza sahası içerisinde tamamlayan Gomis takımını öne geçirdi: 1-0. 39'da Feghouli'nin sağ taraftan açtığı ortayı kaleci Harun elinde kaçırırken, Serdar tamamladı ancak direği geçemedi. 42'de Rodrigues, Gomis'in ara pasıyla ceza sahasında kaleciyle karşı karşıya kalırken plase vuruşla golü buldu: 2-0. 49'da Linnes'in sağdan ortasında kaleci Harun'dan seken topu iyi değerlendiren Serdar, boş kaleye plaseledi: 3-0. 72'de Belhanda'nın çizgiye inerek içtiği ortada Gomis şutunda topu ağlarla buluşturdu: 4-0. 90+3'te günün yıldızları Rodrigues'in pasında Gomis maçın skorunu belirledi: 5-0.

Gomis-Rodrigues AŞ

G.Saray'a dünkü maçta galibiyeti getiren isimler Bafetimbi Gomis ve Garry Rodrigues oldu. Sarı-kırmızılı takımın Fransız santrforu Gomis, Bursaspor karşısında "hat trick" yaptı. Gomis, bu sezon forma giydiği 22. lig maçında 20. golünü kaydetti. Deneyimli futbolcu, dün attığı 3 golle Trabzonsporlu Burak Yılmaz'ı geçti. Gomis, Rodrigues'in attığı golün de pasını verdi. İki futbolcu ilk golden sonra Metin Oktay selamı ile sevindi. Rodrigues'in de son haftalardaki çıkışı sürerken, dünkü maçta sarı-kırmızılıların 2. golünü kaydederken, bu sezonki gol sayısını 5'e çıkarırken, asist sayısı da 5 oldu. Rodrigues, Gomis'in ilk ve 3. golünün de pasını verdi. Öte yandan, eski takımı Bursas karşısında G.Saray'ın 3. golünü atan Serdar Aziz, bu sezon ilk kez fileleri havalandırdı.

Oyunun hakimiydik

G.Saray Teknik Direktörü Fatih Terim, rakibe pozisyon daha vermeden oyuna hakim olduklarını söyledi. Maç sonu açıklamalar yapan Terim'in açıklamaları şu şekilde: "Birçok olumlu şey söyleyebiliriz. En önemlisi, çok pozisyon üretip gol atarken, rakibe hiç pozisyon vermemek. Tamamen oyunun hakimi bir G.Saray vardı. Kalemize 2 şut geldi, hiç pozisyon vermedik. O sırada da çok pozisyon bulduk. Sahada çalıştığını yapan bir G.Ssaray vardı, coşkuyla da devam ettiler. Rakibin 1-0'dan sonra 10 kişi kalması da önemli bir etken tabii ki. 3 puan önemliydi, bunu farklı sonuçla almak daha da iyi. İyi bir hafta geçirdik diyebiliriz."

Fransa’ya dönebilirim

Galatasaray'ın golcüsü Bafetimbi Gomis, Fransız basınına çarpıcı açıklamalarda bulundu. Sarı-kırmızılı takımda dün akşamki maça kadar 28 maçta 20 gol kaydeden yıldız oyuncu, ileride tekrar Fransız Ligi'ne (Ligue 1) dönüp dönmeyeceğiyle ilgili soruya ise son derece çarpıcı bir yanıt verdi: “Ligue 1, benim hep hoşuma gitmiştir ve önümde de hâlâ birkaç yıl var. Dolayısıyla Fransa'ya dönüş kapısını kapatmış değilim."


Sakar Belhanda!

G.Saray'ın yıldızı Younes Belhanda, maçta takım arkadaşları Donk ve Eren Derdiyok'u sakatladı. Faslı futbolcu, Serdar Aziz'in golünden sonra yaşanan sevinç sırasında eli Donk'un gözüne gelirken Hollandalı oyuncu, oyundan çıktı. Ardından Selçuk İnan'ın yerine giren Eren Derdiyok, Belhanda'nın içinde olduğu pozisyonda sol ayak bileğine aldığı darbe sonrası oyundan çıkmak zorunda kaldı.


Şampiyonluk şansımız yüksek

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz önemli açıklamalarda bulundu. Sarı-kırmızılı ekibin şampiyonluk şansını değerlendiren Başkan Cengiz, "Fikstürün lehimize olduğuna inanıyorum. Şampiyonluk şansı en yüksek takım olarak Galatasaray'ı görüyoruz. Tabii ki hak eden kazansın, hak eden de Galatasaray olsun" ifadelerini kullandı. UEFA ile yapılacak Finansal Fair Play görüşmeleri öncesinde kulüp olarak gerekli hazırlıkları tamamladıklarını belirten Başkan Mustafa Cengiz, "9 Mart Cuma günü yapılacak görüşmede UEFA'nın büyüyen ve gelişen Galatasaray ile Türk futboluna gereken şansı vereceğine inanıyorum” şeklinde görüş belirtti. Galatasaray'ın Florya'daki tesislerine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Başkan Cengiz, “Bakırköy ve Florya'ya daha fazla güzellik katmak için elimizden geleni yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

Mariano yedek Fernando döndü

G.Saray'da ilk 11'in değişmezlerinden olan ancak son 2 maçta yedek kalan Mariano, Bursaspor maçına da yedek soyundu. Brezilyalı futbolcunun yerine sağ bekte yine Linnes 11'de forma giydi. Mariano ikinci yarıda Linnes'in yerine oyuna girdi. Uzun süredir sakatlığı nedeniyle sarı-kırmızılı formadan uzak kalan Fernando ise maç kadrosunda yer aldı. Brezilyalı futbolcu, 24 Aralık tarihinde Göztepe maçında sakatlanmıştı. Kırmızı kart cezası nedeniyle geçen hafta Kasımpaşa maçında oynamayan Belhanda ise Bursaspor karşılaşmasında tekrar ilk 11'e döndü.

#Galatasaray
#Bursaspor
6 yıl önce