|

İstanbul'da dev randevu: Tek hedef kazanmak

Lider Galatasaray, Süper Lig'in 23. haftasında bugün Trabzonspor'u konuk edecek. Sarı-kırmızılılar, 50 bin taraftarının desteğiyle çıkacağı derbiyi kazanıp en yakın takipçisi Fenerbahçe ile puan farkını 9'a çıkarmayı hedefliyor. Bordo-mavililer ise hem ezeli rakibinin ligdeki 11 maçlık galibiyet serisine son vermek hem de zirve yarısı için yeniden umutlanmak istiyor.

09:08 - 5/02/2023 Pazar
Yeni Şafak
Galatasaray'ın kozu Icardi, Trabzonspor'un golcüsü Trezeguet
Galatasaray'ın kozu Icardi, Trabzonspor'un golcüsü Trezeguet

Süper Lig'de 23. hafta bugün dev bir maça ev sahipliği yapacak. 51 puanla lider olan Galatasaray ile 38 puanla 6. sıradaki Trabzonspor'un mücadelesi saat 19.00'da Nef Stadı'nda oynanacak. Maç saatinde kar yağışı beklenirken hava sıcaklığının da sıfır derecelerde olması bekleniyor.


Soğuk havaya rağmen 50 bin sarı-kırmızılı taraftarının önünde sahaya mutlak kazanmak için çıkacak olan Galatasaray, ligdeki en yakın takipçisi Fenerbahçe ile olan puan farkını 9'a çıkarmayı hedefliyor. Cimbom ayrıca derbiyi kazanması halinde Süper Lig tarihindeki 12 maçlık galibiyet serisi rekorunu egale edecek. Aslan, kazanırsa resmi maçlarda üst üste kazanma rekorunu da 15'e çıkartacak. Trabzonspor ise hem rakibinin galibiyet serisine son vermek hem de zirve yarışı adına umutlarını tazelemek için derbiye çıkacak.


Galatasaray tam kadro, Trabzonspor'da 5 eksik


Galatasaray'da bugünkü maç öncesi sakat ya da cezalı futbolcu bulunmuyor. Sarı-kırmızılılarda sarı kart ceza sınırında olan Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper Yılmaz ve Berkan Kutlu ise kart görmeleri halinde 24. haftadaki Gaziantep FK maçında cezalı duruma düşecek.


Trabzonspor'da ise Edin Visca, Dorukhan Toköz, Serkan Asan, Bruno Peres ve Marek Hamsik'in sakatlıkları bulunuyor. Beş futbolcu da bordo-mavili kafilede yer almadı.


Galatasaray-Trabzonspor maçında 11'ler nasıl olacak?

STAT: Nef

SAAT: 19.00

HAKEM: Halil Umut Meler

GALATASARAY: Muslera, Boey, Nelsson, Abdülkerim, Dubois, Oliveira, Torreira, Barış Alper, Kerem, Mertens, Icardi

TEKNİK DİREKTÖR: Okan Buruk

TRABZONSPOR: Uğurcan Çakır, Larsen, Bartra, Hugo, Eren Elmalı, Siopis, Bakasetas, Abdülkadir, Djaniny, Trezeguet, Maxi Gomez

TEKNİK DİREKTÖR: Abdullah Avcı






#Galatasaray
#Trabzonspor
#Süper Lig
1 yıl önce