İspanya Futbol Federasyonu, Barcelona hakkında soruşturma başlattı

18:24, 16/02/2023, Perşembe
Diğer
İspanya Futbol Federasyonu, Barcelona hakkında soruşturma başlattı
Arşiv

İspanya Futbol Federasyonu, Hakem Teknik Kurulu eski bir başkan yardımcısı Jose Negreira'nın sahip olduğu şirkete ödeme yaptığı iddialarıyla ilgili Barcelona Kulübü hakkında soruşturma başlattı.

İspanya Futbol Federasyonu'nun (RFEF) yaptığı yazılı açıklamada, savcılık tarafından yürütülen Jose Maria Enriquez Negreria'nın sahibi olduğu şirketin vergi beyanlarıyla ilgili soruşturma kapsamında, Barcelona Kulübünün bu şirkete 2016-2018 yılları arasında ödeme yaptığı iddialarına ilişkin tüm belgelerin talep edildiğini bildirildi.

RFEF, Luis Rubiales'in başkan seçildiği 17 Mayıs 2018 tarihinden sonra aralarında Negreira'nın da olduğu Hakem Teknik Kurulunun tüm üyelerinin yenilendiğini belirterek, ayrıca bünyesindeki tüm kurumlarda çalışanların RFEF dışında elde ettikleri her geliri beyan etmeleriyle yükümlü olduklarını garanti eden bir belgeyi imzaladıklarını duyurdu.

Öye yandan İspanyol basını, Barcelona'nın eski Hakem Teknik Kurulu Başkan Yardımcısı Negreira'nın şirketine 2016-2018 yılları arasında toplamda 1 milyon 685 bin142 euro ödeme yaptığına ilişkin bazı faturaları yayımladı. Haberlerde, Katalan kulübün söz konusu firmaya yaptığı ödemeler karşılığında her hafta maçlarını yöneten hakemlerle ilgili bilgi aldığı ileri sürüldü.

Savcılık dahil oldu

Negreira'ya ait olan DASNIL 95 SL adlı şirketin vergi durumuyla ilgili Maliye kurumu tarafından başlatılan soruşturmaya savcılığın da dahil olmasının ardından Barcelona'nın yaptığı ödemelerle ilgili haberler dünden itibaren İspanyol basınında yer almaya başlamıştı.

Catalunya SER radyosuna konuşan ve savcılığa da benzer açıklamaları yaptığını anlatan şirket sahibi Negreira, Barcelona'ya sözlü olarak danışmanlık hizmeti verdiklerini, her zaman tarafsız davrandıklarını ve Katalan kulübünü kayıracak hiçbir bilgi akışı olmadığını söylemişti.

Küme düşürülme cezası ihtimali

Barcelona'nın şu andaki başkanı Joan Laporta ise haberlerin şimdi çıkmasının tesadüfi olmadığını ileri sürerek, gerekirse kulübün haklarını korumak için yasal girişimde bulunacaklarını açıklamıştı.

RFEF'in mevcut disiplin yönetmeliğine göre, çıkar sağlamak için hakemlere para ödediği tespit edilmesi halinde Barcelona'ya para cezasının yanı sıra küme düşürülme hatta 5 yıla kadar liglerden men edilme cezası da verilme ihtimali bulunuyor.



Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026