|

Karşıyaka'da Erdal Acar rüzgarı

Beşiktaş’ın eski yöneticilerinden Erdal Acar, Karşıyaka Spor Kulübü’nü şok bir teklifle ziyaret etti. Ünlü iş adamı Acar’ın Karşıyaka’yı Süper Lig'de görmek için hiçbir masraftan kaçınmayacağı belirtildi.

Yeni Şafak
18:03 - 4/05/2015 Pazartesi
Güncelleme: 15:09 - 4/05/2015 Pazartesi
IHA

Spor ve cemiyet hayatının ünlü isimlerinden Erdal Acar, televizyon kanallarında Göztepe'nin şampiyonluk coşkusunu izlerken içindeki Karşıyaka aşkı açığa çıktı. Göztepe'nin şampiyonluk haberlerini izlerken, çevresindekilere Karşıyaka'yı Spor Toto Süper Lig'e çıkartmak istediğini söyleyen Acar, yeşil-kırmızılı yönetimle görüşmek üzere İzmir'e geldi.



MEŞALELERLE KARŞILANDI

Karşıyakalı taraftarların Adnan Menderes Havalimanı'nda meşalelerle karşıladığı Acar, Karşıyaka Çarşı'da da yine meşale şovla karşılandı. Daha sonra taraftar gruplarının temsilcileriyle birlikte Karşıyaka Spor Kulübü binasına gelen Acar, yönetim ve taraftarlarla yaklaşık 30 dakika süren bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya girerken heyecanlı olduğu gözlenen Acar, “Unutmayın bunu söz verdim. Süper lig. Bu kadar” dedi.



BORCU KAPATACAK

Toplantının ardından Karşıyaka Kulüp Başkanı Fatih Diniz'le birlikte basın mensuplarının karşısına geçen ünlü iş adamı, yaptığı çok kısa açıklamada, “Bizim derdimiz Süper Lig. Süper Lig'e çıkacağız. Söz verdik. On saat ne anlatacağım” dedi.


Açıklamanın ardından Diniz'le el sıkışan Acar, kulüp binasından ayrıldı. Acar'ın, Karşıyaka'nın 36 milyon TL'yi bulan borcunu kapatmaya hazır olduğu, daha sonra da önümüzdeki sezon için Süper Lig'e çıkacak bir kadro kuracağı belirtildi.



“HİÇBİR BEKLENTİSİ YOK”

Bu ani gelişmenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Fatih Diniz ise şaşkınlığını gizlemeyerek, “Bizim anlayabildiğimiz ve görebildiğimiz kadarıyla Erdal Bey, bu kulübe destek vermek istiyor ve kulübün Süper Lig'de olmasını arzu ediyor. Bu da bizim yıllardır istediğimiz bir şey. Bu ayın 21'inde bizim kongremiz var. Kongreden sonra bunları şekillendirmek biraz daha doğru. Erdal Beyin çok girişken ve heyecanlı bir yapısı var bu da benim çok hoşuma gitti. Bu kulüpten hiçbir beklentisi de yok. Anonim şirket olsun gibi bir isteği de yok. Kulübü bir an önce Süper Lig'e çıkaralım diye bize destek vermek istiyor. Bence çok olumlu bir gelişme. Onlar bu konuda kararlılar. Bizim hesaplarımızı ve borçlarımızı öğrenmek istiyorlar. Onlarla bir borç tavsiyesi yaparak sıfırdan başlamak istiyoruz. İnşallah hayırlı olur” dedi.



“ADAY DEĞİLİM”

21 Mayıs'ta yapılacak olan kongrede sağlık sorunları nedeniyle aday olmayacağını söyleyen Başkan Diniz, “Mutlu Altuğ ve Ali Erten resmi olarak aday olmadı. Önce onların adaylıklarını açıklaması gerekiyor. Kulübe kim gelirse gelsin destek vermeye ve çalışmaya hazırım. Bu bir kaçış değil. Sağlığımla ilgili çok ciddi bir problem var” diye konuştu.

#erdal acar
#karşıyaka
#Fatih Diniz
9 yıl önce